Още по темата

"За мен е интересно, как ще се държи „България без цензура”. С тези трима депутати, те сега могат да свалят правителството", каза пред журналисти в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Ако не го свалят, излиза, че те са патерица на БСП и ДПС, говорят само срещу ГЕРБ и фактически обявявайки се за дясноцентриска партия, всъщност крепят БСП и ДПС на власт”, заяви Борисов.

По думите му, лидерът на БСП Сергей Станишев може да каже каква е цената на кворума. „Атака” имат строги ангажименти да крепят правителството и ще си ги изпълняват. На Станишев му трябва публично пред Брюксел "Атака” да не е до него и затова толкова се зарадва на тези трима депутати. Ще е самоубийство за Бареков, ако остане да подкрепя това правителство още преди да се е явил на избори”, посочи Борисов.

"БСП дава един депутат, от ГЕРБ са двама депутати там. Като се има предвид, че те са управляващи, е още по-тежко. Докато управлявахме ние, никой не напускаше", каза Борисов. На въпрос дали очаква още депутати от ПГ на ГЕРБ да напуснат групата, Борисов заяви:

Колкото повече – толкова по-добре.

Това е прекрасно време за ГЕРБ. Ако е имало хора, които са подвластни на някои други интереси, да напуснат партията – това е прекрасно за нас”.

Във връзка с „Атака”, той каза: „Аз водя над 15 дела и тези клеветници са много интересни. Не се явяват на дела, не си пращат адвокатите”. Борисов каза, че

ГЕРБ са взели решение да вкарат предложението за замразяване на депутатските заплати

в парламента. „Ние сме го внесли като предложение, ако искат да го вкарат, питайте Миков защо не го вкарва”, посочи той.

Във връзка с това, че Лютви Местан е призовал Делян Пеевски да продължи да проговаря и намеците, които Пеевски отправя към Борисов, той заяви: „Колкото искат да си говорят. За мен това не е интересна тема. В момент, в който вече не се провеждат обществени поръчки, а генерали си търсят фирми в интернет, когато тон и половина хероин е минал през България и в Европол са бесни от това, че чак в Холандия са хванали тировете, в момент, в който заемите минаха над 5 млрд. лв., в момент, в който фонд „Земеделие” се управлява по семейни начала и там щетите ще са непоправими, всеки ден ни отнемат от вниманието да се занимаваме кой какво казал. Всеки има право да говори това, което си пожелае”.

Той каза, че няма подозрения кои може да са тези хора. Бойко Борисов заяви, че не се чувства предаден. „Явно е, че действат задкулисни процеси, които са доста силни. Не съм си правил труда да ги разнищвам, защото не ме касае в момента”, посочи той.

"Мога да кажа на колегите, защото за мен те са ми колеги - и в МВР, и в ДАНС:

Поучете се от това, което се случва с Цветанов,

същото ще се случва с вас, действайки по този начин", каза Борисов, коментирайки случая с Орлин Алексиев и операцията, при която бяха заловени 1400 кг кокаин.

Борисов заяви, че казва това най-приятелски: "щот съм ги назначавал на работа, аз съм ги издигал тези хора, на тези постове". "Никой не си извади поука, прокурорите си извадиха и виждате в този случай те си мълчат и към момента не повдигат обвинение", каза той.

Лидерът на ГЕРБ каза, че ще питат на парламентарен контрол по темата за Орлин Алексиев, защото "ако Алексиев е виновен в нещо, той трябва да бъде арестуван и да е арестуван досега". "Аз

не мога да си представя, че в това, което говорят, има дори частица истина и той ще се разхожда по телевизиите",

добави председателят на партията. Борисов преразказа думи на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, който казал, че не може да потвърди, не мога и да отрече. "Е, като не можеш да отречеш – не го говори, ако не можеш да го потвърдиш – стани и го арестувай, и го заведи там, и го разпитвай", каза Борисов. "Какви са тия работи – намерили нещо – горено било, той може да си е горил пурите, защо не го арестуват веднага. Арестувайте и разпитвайте, какви са тия внушения всеки ден. В същото време реално тон и половина е хероин минал и отишъл в Холандия. А камионите на Орлин Алексиев са си тук", заяви Борисов и посочи, че ако е виновен, "всеки има персонална вина – арест и в кауша". "Ако не е виновен какви са тия приказки от сутрин до вечер", подчерта лидерът на ГЕРБ.