Още по темата

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че няма да отиде в ДАНС, за да го разпитват за сигнала за подслушване.

В Силистра, пред младежи от МГЕРБ от различни области в Северна България, Борисов заяви:

"Сега се опитаха разцеплението на БСП да ми го припишат на мен. Как става това? Излиза една госпожа и казва – имам запис. Аз затова отидох, и подадох сигнал. Аз не съм подал сигнал да ме разпитват. Аз съм подал и в сигнала много ясно съм описал (казвам го заради платените медии), че в предаването на Милен Цветков по Нова ТВ съм слушал как се говори, че в моя дом е имало среща, която е била записана", каза Бойко Борисов.

"Настоявам, като лидер на опозицията, прокуратурата да възложи на надлежните органи, да открият тези, които продължават да ми превръщат дома в „Биг Брадър”, в обществено място и достояние", каза Бойко Борисов.

"Всеки човек си има дом, има си стаичка, има си спалня, има си кътче. Това и Конституцията го защитава. Всеки от вас, предполагам, има място, където обича да се усамотява. Всеки има своите тайни, своите изконни мисли. Откъде-накъде? Щели да ме разпитват за това, че ме подслушват.

Не, намерете ги, арестувайте ги и ги вкарайте в затвора. Това е задачата, а не да ме викат да правят панаир в ДАНС – и аз няма да отида. Да дойдат, да им кажа още веднъж – да си извадят предаването на Милен Цветков. Там ясно и точно е казано, че има запис от среща", каза Бойко Борисов.

"А вие, хората, журналистите можете да ме питате – вие с Първанов ще правите ли коалиция, няма ли? Както ви отговорих, че няма, няма, няма, няма.

Това могат да ме питат, те са длъжни да ме питат заради техните читатели, зрители или слушатели. Вие може да ме питате да знаете как, като структура и организация, да си подреждате събитията.

Някой ходи ли да пита примерно канцлера Меркел и шефа на социалистите в Германия като седнали да договарят коалиция, как са я договаряли, как са спорили? Има ли такова нещо? Нима този разговор не е интересен? Това е недопустимо", коментира Бойко Борисов.