Още по темата

Аз съм заловил толкова кокаин, хероин, амфетамин, колкото тези хора не са гледали филми за подобни операции. 15 години неслучайно аз съм носител на всички полицейски ордени, всички големи служби в света са ме признали. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента в коментар на идеята на "България без цензура" за провеждане на операция "Чисти ръце".

"И ръчичките са ми чисти, и къщичката си ми е там, където съм се родил",

каза лидерът на ГЕРБ.

"За да се провежда акция "Чисти ръце", първо, трябва да имаш чисти ръце. Не можеш да ги миеш със сапун и да викаш: "Ръцете ми са чисти", а аксесоарите по ръцете да са ти за стотици хиляди левове и да си ги показваш по камерите. Не визирам никой! Не може да провеждат операция "Чисти ръце" хора, които, в едно студио ги гледах, единият даже кандидат за вътрешен министър, които гледат една снимка, на която е видно, че там не е човекът, който визират и те го набеждават, че е той. Представяте ли си на тези хора да им дадете да набеждават хора, ще стане като Гестапо. Та гледат снимката и викат, това е Борисов, а това не е Борисов", коментира лидерът на ГЕРБ.

Преди време настоящият лидер на "България без цензура" и тогавашен телевизионен журналист Николай Бареков показа снимка, на която твърдеше, че до престъпния бос Иво Карамански е заснет Бойко Борисов, но след време се оказа, че това е твърде неточно и заснетият на фотото Иван Кочев сам се разпозна.

Според бившия министър на културата Вежди Рашидов е необходимо първо да се проведе акция "Чисти пари": Тук става въпрос за акция "Чисти пари", а не "Чисти ръце", какво значи чисти ръце? Трябва да има акция "Чисти пари". Вие не си ли давате сметка, че България е на първо място по милионерки баби, тъщи и свекърви, чичовци, лели и т.н... Един, който вика на 15 години: "Притежавам цяла България".

Бившият премиер отговори на журналистически въпроси по широк спектър от теми. "Поел съм ангажимент към г-н Близнашки и към Калин Янакиев – инициативния комитет (за провеждане на референдум - бел.ред.),

ГЕРБ да предаде 500 000 подписа и в рамките на днешния ден вече ще сме готови да ги предадем",

каза той. "Ангажиментът на партията към инициативния комитет към края на деня ще бъде изпълнен. Утре сутринта най-вероятно ще ги поканя да им ги връча", посочи Борисов.

"Тях ги е страх по принцип от гражданите. Гражданска война поради тази причина не може да стане", коментира той сегашната власт.

За готовността на президента да наложи вето върху част от Изборния кодекс Борисов каза, че "той така е преценил, така е решил. Не мога да коментирам действията на президента."

"Знам, че този Изборен кодекс е старият Изборен кодекс и че лъжеха 8 месеца обществото, че ще правят нов, за да отдалечат колкото може повече времето за избори", посочи лидерът на ГЕРБ.