Още по темата

В тази толкова важна изборна година за Босна и Херцеговина по всякакъв начин ще се опитаме да помагаме за единството на държавата. На Балканите не може да подхождаме егоистично.

Проблем, в която и да е държава, засяга и другите, затова разчитам и на колегите за постигане на мир. Това коментира министър-председателят Бойко Борисов след срещата си с Драган Чович, член на Председателството на Босна и Херцеговина и домакин на 21-ия Международен икономически панаир в Мостар, съобщи пресцентърът на Министерския съвет.

Юнкер: Западните Балкани не отговарят на условията за влизане в ЕС

Борисов: АЕЦ "Белене" да се изгради като общ балкански проект с европейско финансиране

Бойко Борисов и Драган Чович
Бойко Борисов и Драган Чович Източник: ЕПА/БГНЕС

Борисов е специален гост на изложението, което си поставя за цел да засили икономическото развитие чрез среща на бизнеса от региона със световни компании. В него ще участват и политически лидери от държавите от Западните Балкани, с които българският министър-председател ще проведе срещи.

На срещата на Бойко Борисов и Драган Чович са обсъдени двустранните отношения, пред които има неусвоен потенциал по общото изразено мнение, евроатлантическата перспектива на страните от региона и най-сериозният инструмент за гарантирането ѝ - развитието на икономиката и на инфраструктурата.

"Направим ли инфраструктурата, ще има и просперитет. Другото го пробвахме, не се получи", посочи премиерът Борисов.

Сигурен съм, че нашият евроатлантически път е без алтернатива, категоричен беше и членът на Председателството на Босна и Херцеговина Драган Чович. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуално съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.