Още по темата

Цецка Цачева е почти сигурният вариант за президент на ГЕРБ. Това сочат прогнозите часове преди лидерът Бойко Борисов да обяви номинацията за държавен глава, предаде "24 часа".

Днес най-накрая ГЕРБ трябва да обявят кандидатпрезидентската си двойка. а зам.-шефът на партията Цветан Цветанов обяви имената на Цецка Цачева, Йорданка Фандъкова, Томислав Дончев и Димитър Николов като вероятните кандидатури. Изчакването за номинацията от партията обясняват с ретроградния Меркурий. Името трябва да стане ясно след 11 часа днес в зала 6 на НДК. 

Първо Цачева вече е представлявала България навън в сегашното си качество, и второ - познава отлично законодателството, а държавният глава налага вето на лоши текстове.

В същото време Борисов се повози в събота сутринта подозрително на четири очи с друг от 4-мата, един от които според Цветан Цветанов ще е 99% сигурният кандидат на партията - кмета на Бургас Димитър Николов.

Освен че кара джипа си сам и без НСО,

този път премиерът изневери на традицията да качва и областния управител Вълчо Чолаков, а покани само Николов. После в типичния за него стил отговори на въпрос кои от четворката на Цветанов остават, така: “Като го канят всеки ден, се чуди какво да каже.” 

Цветанов потвърди: 4 имена за кандидати за президент на ГЕРБ

Калфин и Каракачанов - най-харесвани за президент

Бюлетината за изборите - над метър

Кои се регистрираха в ЦИК за изборите на 6.11