Още по темата

След преследване столични полицаи задържаха автокрадци с отнетия от тях автомобил в района на Владая тази нощ. 

Известният столичен автокрадец Тони Мафията, познат като Дебелия, е заловеният, съобщи "24 часа".

Криминалистите от сектор "Престъпление против "МПС" към СДВР го дебнали няколко дни преди да го хванат с авера му Бисер.

И двамата са от Перник, на 40 години. 

Тони Дебелия продавал колите на части на автоморгите средно около 2000 лева. 

Единият шофирал откраднатото "Ауди", вторият бил в ролята на „отцепка“.

И двамата са с многобройни криминални регистрации и много добре подготвени, включително и за акцията тази нощ – знаели кога предстои смяна на патрулите и се опитали да използват краткия промеждутък, за да минат по трасето необезпокоявани, съобщиха от МВР.

От около седмица обаче екипите денонощно били в готовност и тази нощ, след около три месеца предварителна работа и полицейско наблюдение, служителите на реда предприели действия по задържането им.

Двамата са оказали яростна съпротива, като опитали да изблъскат с автомобилите си служебните коли.

При съвместната операция полицейските екипи са организирали изкуствени „тапи“,

за да се намали скоростта на движение и да не бъде осуетено задържането.

Директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов поясни, че групата се специализирала в кражби на леки автомобили немско производство - „Мерцедес“, „Ауди“, „БМВ“, от среден клас, произведени основно в периода 2008 – 2012 г., които са много ползвани в страната и за тях има голямо търсене на части. За разглобяването им са ползвани бази в района на Перник, а в последствие – мрежа от автоморги и сервизи за дистрибуция на частите, като легална част от бизнеса.

Продължава работата по случая за документиране на цялостната престъпна дейност на участвалите в схемата за кражби и разчленяване на автомобили.