Още по темата

Столични полицаи разкриха извършителите на серия кражби от банкомати в районна на София и Самоков.

Задържан с постоянна мярка под стража е 36-годишният мъж с инициали М.К., известен с прякора Кокала, издирва се негов съучастник.

От полицията разясниха тази сутрин, че работата по разследване на престъпната дейност на двамата мъже започнала още през април месец, когато в СДВР постъпил сигнал за разбит банкомат в Панчарево. При последвалия оглед било установено, че след взлом на АТМ-устройството е извършена кражба на голяма сума пари.

Няколко месеца по-късно, през юли в местното районно управление е получен сигнал за установени нарушения по целостта на АТМ-устройство, монтирано на входа на хранителен магазин в Самоков. При извършения оглед било установено, че банкоматът е взривен и от него е извършена кражба на касета за съхранение за пари.

В резултат на предприетите от служители на СДВР, ГДНП и ОДМВР-София оперативно-издирвателни действия е установено, че извършители на деянията са криминално проявения за кражби, престъпления, свързани с наркотици и противозаконно отнемане на МПС.

Това са Кокалът и 27-годишният М.Г., с прякор Крапия. И двамата са осъждани.

При последвалото претърсване и изземване на адреса, който Кокала обитава били намерени вещи и предмети, свързани с престъпната им дейност.