Още по темата

Полицаи и служители на МВР отново излязоха на протест пред парламента днес с искане за достойно заплащане на труда им.

Протестът се организира от Синдикална федерация на служителите в МВР.

ВИЖТЕ ПРОТЕСТА НА ПОЛИЦАИТЕ В СНИМКИ

„Исканията ни не са се изменили, те са същите. Достатъчно ясно формулирани три искания, с които и седемте синдиката в МВР започнаха протестни действия през юли. Увеличение на заплатите на служителите с 15% тази година, подчертавам тази година; спешни изменения в Закона за МВР и започване на работа по проект за изцяло нов закон за МВР, който да влезе в Народното събрание през 2018 г”, каза председателят на УС на Синдикалната федерация Валентин Попов. Той посочи, че компромис може да се обсъжда в хода на преговори.

„Ние до момента такива преговори не сме започнали. Има заседание на съвета за социално партньорство, има срещи на представители на политическото ръководство с представители на синдикалните организации, но формални преговори по тези три искания така и не са започнали или ако някой твърди, че са започнали, ще го помоля да обнародва протокол от тях”, каза Попов.

КНСБ свиква национален протест след седмица

Неудобната истина за доходите в България

КНСБ: Доходите ни растат, но не живеем по-добре

Служители от различни градове се срещнаха по обед днес в градинката пред МВР, след което тръгнаха на шествие към парламента. Спряха по пътя пред Министерство на финансите.

Ние сме в състояние на протест от 4 месеца, каза Валентин Попов и от трибуната пред Народното събрание. „През това време ни обясняват как не можело със задна дата да се увеличават заплати. Първо и юридически и икономически е напълно възможно”, заяви той.

„Днешната манипулация вече е, че имаме най-много пожарникари в Европа и това излиза от самото МВР”, каза зам.-председателят на УС на СФСМВР Илия Кузманов. Това твърдение беше посрещнато с викове: Ууу и освиркване. Самият той продължи като каза, че не е вярно: „Нека се чуе днес и тук. Нямаме призовото място, на 8 място сме в Европа и то по официални професионални европейски статистики”, каза Кузманов.

„Не може да гледаме спокойно 25 години как се съсипва най-важното ведомство, от което зависи хората да бъдат спокойни”, каза президентът на КТ “Подкрепа” Димитър Манолов, който също говори по време на протеста.

За още новини и интересни материали харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore