Още по темата

Броени дни ни делят от Коледа, а истерията около пазаруването вече започна. Препълнени молове, обещания за атрактивни цени и огромни чанти с покупки са все по-честа гледка през последните дни. А пикът в пазаруването се очаква този уикенд. Тогава се очаква да изхарчим и най-много, съобщава NOVA.

Средно по 8 милиона в час харчим в дните преди Коледа. Или по 200 млн. на ден. 

А очакванията са тази година да бръкнем още по-дълбоко в джоба си.

Според анализатори всеки от нас ще изхарчи средно по 235 лв., за да зарадва най-близките си за празниците, което е повече от миналата година. Подаръци купуваме средно за 5-6 души, като най-много разтваряме кесиите си за най-близките. За тях средно за подарък ще отделяме - 49 лв., а за колеги, например, около 18 лева.

Избирането на подарък също не се оказва лесна задача.

Дрехите, козметиката, играчките и книгите продължават да бъдат най-популярните изненади за Коледа.

В интернет купуваме най-много дрехи, козметика, играчки и книги. Търговците очакват големи покупки и обороти и при по-скъпата техника като телевизори, смартфони и таблети.

КОЛЕДНО НАСТРОЕНИЕ ПО ЦЕЛИЯТ СВЯТ СНИМКИ

В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ 10 ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ПОДАРЪЦИ В ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ

Не пазарувайте това, което виждате на нивото на очите

- средната домаканя у нас е висока 1,68 м и точно на това ниво са най-скъпите продукти - нагоре или надолу са по-евтините, съветва експертът доц. Банчо Банов. По думите му трябва много внимателно да преценим възможностите си, за да не похарчим много. 

Психолог: Ето защо е полезно да се украсява по Коледа

Не пазарувайте гладни, отделете си определена сума за паркинг и знайте, че ще имате определено време, не пазарувайте с изнервящи фактори - малко дете или изнервен мъж, са още от съветите. Не взимайте това от първата закачалка, а разгледайте до последната. Не пазарувайте с количка, а с кошница. 

В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ ЛЕСНИ, НО ЕФЕКТНИ ИДЕИ ЗА КОЛЕДНА ДЕКОРАЦИЯ

Най-тежките месеци за бюджета ще са януари и февруари.