Още по темата

В последния от четирите почивни дни по повод днешния национален празник – Съединението на Източна Румелия и Княжество България, започва голямото прибиране, пише NOVA.

Засилен трафик в цялата страна ще има днес, след като се очаква около 500 хил. души да тръгнат на път.

Най-натоварено ще бъде по магистралите и на границата с Гърция,

където на ГКПП „Кулата“ от рано тази сутрин се е образувала колона от автомобили в посока Гърция.

През този граничен пункт от петък следобед до събота следобед преминаха рекорден брой пътници – 15 хил. автомобила и 70 хил. души. Служители на пункта обясниха, че струпванията и опашките са заради семействата с малки деца, които често не са подготвени с необходимите документи.

За да се улесни движението камионите над 12 т. ще бъдат спрени за движение в часовете от 14 до 20ч.

Очаквам в София да влязат около 200 000 автомобила.

Това сочи статистиката. Трафикът в момента не е толкова интензивен, но след 12.00 часа в ранния следобед може би ще стане по-натоварено”, коментира началникът на отдел „Пътна полиция“ комисар Тенчо Тенев

Той посочи, че на всички входни артерии на града ще има полицейски екипи. „През Владая по стария път за Перник, движението ще е реверсивно. То ще е обърнато с конуси и ще е двупосочно в посока София.

На булевардите „Ботевградско шосе” и „Цариградско шосе”, където се извършват ремонтни дейности, ще има полицейски екипи, които ще подпомагат влизането на автомобилите в столицата.

На определени булеварди пак ще са разположени наши екипи, които ще контролират дали се спазва Законът за движение по пътищата, така че хората да могат да се приберат нормално по домовете си”, коментира комисар Тенев..