Още по темата

Здравословното състояние на Негово Светейшество Патриарх Неофит се подобрява и е изведен от реанимация. Лечението му продължава в терапевтично отделение, съобщиха от болница Токуда.

Патриархът беше приет в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда през вчерашния ден със симптоми, свързани с хроничното му заболяване. Той е бил приведен в клиника по кардиология при доц. Гелев.

„Патриархът има известни коморбидни заболявания, свързани с възрастта, докаран е в известен дефицит по отношение на съзнанието.

В момента е изведен от критичното състояние.

Той все още е в реанимация, но е в отлично състояние.

Възстановени са съответните нарушения, които са констатирани. Днес започна неговата активна рехабилитация, като по-нататък екипът ще реши дали да бъде приведен в по-лек режим“, заяви началникът на Отделението по анестезиология и интензивно лечение проф. Николай Младенов тази сутрин.

Патриархът се чувства добре, в реанимацията също се чувстват добре да има Божи човек там,

защото ние сме на вододела както се казва. Даже сутринта му предложихме чаша кафе и той го изпи“, каза още проф. Младенов.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.