Още по темата

БСП проведе протест пред Министерски съвет срещу сделката за ЧЕЗ. Стигна се дори до сблъсък с полицията, след като протестиращи се опитаха да нахлуят в сградата.

Те скандираха „Оставка” и „Мафия” и издигнаха плакати с андписи: „Г инка за Е вропейско Р азграбване на Б ългария”, „Бойко Гинкин – Политически джендър с високо напрежение”, „Суджук гейт вреди на вас и на всички около вас”.

БСП започва подписка за спиране на сделката с ЧЕЗ

Нинова за ЧЕЗ: Борисов носи лична отговорност

Борисов изтегли Истанбулската конвенция

На протеста присъства и лидерът на БСП Корнелия Нинова, както и депутати от левицата.

„Вече никой не си прави илюзията, че вие не седите зад Гинка от Пазарджик, г-н Борисов”, каза Корнелия Нинова пред протестиращите.

„Г-н Борисов, народът излезе по улицата и всеки ден си казва думата, а тя е - оставка. Тук сме, защото сме обединени. Идвам от Народното събрание, където току що депутатите отхвърлиха предложението на БСП за референдум за Истанбулската конвенция. Всички тези, които се клеха, че ще служат на народа, днес те заявиха, че българският народ е недостоен да се пита”, заяви Нинова, пред няколкостотин души, които се бяха събрали на митинга.

„Ние сме свободни хора, които искаме да защитим нравствените устои”, подчерта Нинова.

„Не разделяме. Обединен е над 70% от българския народ срещу правителството ви, г-н Борисов. Днес от трибуната на българското Народно събрание бяхме наречени дестабилизатори. Ние не сме гадове. Ние сме част от българския народ”, каза още лидерът на БСП.

Източник: БГНЕС

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуално съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.