Още по темата

От този месец гражданите вече могат да проверяват наличните си глоби към КАТ и онлайн. За наличието на вече работещата платформа, припомниха от Съюза на българските автомобилисти. Само няколко часа след това обаче онлайн инструментът спря да работи. 

Всеки може да види какви неизчистени провинения има посредством интернет база данни, достъпна ТУК. От потребителите се иска да въведат своето ЕГН и номера на шофьорската си книжка. 

"Възникна грешка на сървъра. Моля, свържете се с администратора на системата", е съобщението, което в момента посреща водачите на МПС, въвели своята информация. 

От КАТ не са обявявали официално завършването на инструмента, което може би е и причината той да не е напълно функциониращ. 

Улесняват купуването на кола, Борисов даде месец на администрацията

Управляващите се разбраха за промени в КАТ

Борисов за администрацията: Няма компютри и тоалетни. Уискито и бонбоните си вървят

Услугата е достъпна от няколко дни, но все още е възможно да не изкарва нужната информация, ако свидетелството за управление на МПС е издадено през последната година, предупреждават от СБА.

В средата на месец юни премиерът Бойко Борисов даде големи публични обещания за олекотяването на бюрокрацията и намаляването на опашките в КАТ. Тогава той даде един месец на администрацията за извършването на ключови реформи.

Освен системата за глобите, от есента трябва да заработи и електронен регистър, който ще позволи на нотариусите да изпращат към КАТ документите при покупко-продажба на превозно средство.

Това би спестило на гражданите още една опашка в атомобилната администрация.

Преодоляването на бюрокрацията преминава през въвеждане на онлайн услуги за гражданите във всички сфери, заяви тогава министър-председателят, който нарече "допотопни" условията на работа в КАТ.