Още по темата

Премиерът Бойко Борисов постави България в дневния ред на историческите събития със срещите си с турския президент Реджеп Ердоган и германския канцлер Ангела Меркел, смята Осман Октай.

Бившият депутат от ДПС определи в „Здравей, България” по NOVA, че екстрадирането на турския бизнесмен Абдуллах Бююк като „слабост” и „нарушаване на правовата държава”.

„Не приемам развиване на такава драматична ситуация - че всички 500 000 бежанци ще дойдат на нашата граница. Не вярвам, че има такава ситуация”, заяви Октай. 

„Ситуацията в Турция е толкова сложна и толкова се усложнява всеки ден. Това отслабва властта на Ердоган - независимо, че той разчита на площадната подкрепа”, коментира бившият депутат от ДПС. 

„Преди година казах, че ще има опити за дестабилизиране на България по линията на Москва и Анкара. В България живеят 1,5 милиона мюсюлмани, които Ердоган е готов да употреби”, предупреди Октай.

По думите му турските власти ще започнат да посочват гюленисти и то не само в България.

„В момента има два образователни центъра, в София и в Пловдив, които са финансирани от фондацията на Гюлен”, каза Октай.