Още по темата

ВКС потвърди решението на САС Александър Донов и Патрик Първев да лежат в затвор за шест години. Според съда двамата са причинили тежка телесна повреда на малолетния Христо Татеосян, те трябвало да гледат детето, докато майката работи в чужбина. Те бяха обвинени през 2016 година. 

Според приятелка на двете момчета, изслушана като свидетел по делото, Александър и Патрик се забавлявали, като затваряли малкия Христо в шкаф. В съда обаче спомените й за това се изпариха.

Подсъдимите Донов и Първев са признати за виновни в това, че на 20.07.2015 г. за времето между 18.00 ч. и 21.20 ч. в гр. София в съучастие (съизвършителство) са причинили на малолетния Христо Татеосян тежка телесна повреда. Подсъдимите са осъдени да заплатят на гражданския ищец Христо Татеосян, чрез неговия законен представител, сумата от 60 000 лв. – обезщетение за причинените с деянието неимуществени вреди.

Майката е цигуларка,

казва се Невена Велинска и разбира за инцидента от своя съседка. В този момент Невена се намира в Естония. Завръща се по спешност и разбира, че 3-годишният й син е в кома с опасност за живота.

„Първото нещо, което ми каза, след като излезе от кома, беше „мамо”. И аз бях до него. Не може да има обяснение за такава жестокост. Това е едно 3-годишно дете. Вие можете ли да представите защо? Искам да страдат!”, разказва през сълзи майката.

От средата на 90-те години тя е вечно на път, за да изкарва прехраната си така, както може - като цигулар.

Патрик, който преби малкия Христо, остава в ареста

Един от младежите, били Христо, иска да излезе от ареста

„Налагаше се да го оставям за не повече от месец. След това четири месеца бях вкъщи, после отново месец на път. Поддържахме връзка предимно по Skype. За мен беше много важно обедно и следобедно време да имам видимост и комуникация с моето дете. Случваше се да го оставям на много близки мои приятели. Детето не е поверявано на тези две момчета. То беше поверено на бащата на едно от момчетата. Те трябваше да живеят в моя дом. Единият аз никога в живота си не съм го познавала, не зная за неговото съществуване”, споделя майката Невена.

Психолози продължават да работят с детето, защото има последствия.

„Не бих могла да забравя случилото се. Аз ще живея с това нещо цял живот”, каза още през юни 2017-а Невена.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram