Още по темата

Зимната зала за лека атлетика на Националния стадион „Васил Левски” се подготвя да бъде превърната в ресторант за кетъринг. Това се случва всеки път около официалните мачове, тъй като няма друго подходящо помещение, заяви пред „Здравей България“ министърът на спорта Красен Кралев:

Министърът на спорта Красен Кралев заяви, че по негова информация „пистата се затваря за не повече от 3-4 дни“.

Призна, че е трудно да се реагира, тъй като „това е единствения стадион, на който могат да се провеждат мачове от квалификациите за Световното“.

Докато изпълнява функциите на ВИП ресторант обаче, лекоатлетите остават без подходящ терен, на който да тренират.

Самите състезатели признаха, че ако нямат място, където да провеждат тренировките, няма да са добре подготвени и за състезанията:

„Този есенния период е много важен, когато затваря стадиона заради мачове, а това създава за нас известни неудобства. Трябва да тренираме в парка, а когато е студено това е по-трудно“, коментира една от състезателките.

Тя заяви още, че въпросната зала, където тренират зимата е затваряна и друг път, най-вече в случаите, когато има мачове.

През ноември например, на стадиона ще има три мача. Което означава, че тази зала ще остане затворена с дни:

„То ние донякъде сме свикнали вече с това нещо и тук с колегата, всеки измисля нещо, импровизира. Мислим други варианти за подготовка“, коментираха треньорите.

Те обаче признаха още нещо – вероятността състезател да се контузи на необезопасен терен е много по-голяма.

„Проблемът не беше разбран. Говорим за ноември месец, а какво ще е времето тогава никой не може да каже. Тогава започваме да бягаме с препятствия. А не може на асфалта да бягаме препятствия. Трябва да е в зала“, сподели още треньорът.

От Федерацията коментират, че в зала се влиза чак след края на ноември. Това според треньорите обаче важи само за големите състезатели.

Вижте още:

Мъжете спортуват два пъти повече от жените

Тренировките два пъти седмично са достатъчни за по-здраво сърце

7 причини да спортуваме през зимата

И минусовите температури си имат плюсове: Помагат за отслабване