Още по темата

„Нашият позитивен лекарствен списък е с една от най-широките гами лекарства и е с доказан терапевтичен ефект.

Няма заболяване, което да не е осигурено с най-модерните, прилагани в Европа и в света, медикаменти“, заяви днес на брифинг министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

От здравното министерство уточниха, че брифингът е заради протеста на пациентски организации в събота и заради ветото на президента върху параграф 6 от Закона за бюджета на НЗОК за 2018 г.

До какво ще доведе мораториумът на нови лекарства

Скъпи лекарства за онкоболни изчезнаха за нощ

Министър Ананиев каза, че в телевизионните кадри от протеста е забелязал, "че от тези малко хора, една значителна част от тях, бяха хора, които ги виждаме непрекъснато по разни протести, независимо от темата, която се дебатира".

По думите му "това показва организираният характер на този протест".

В схемата за износ на лекарства - сириец, лекари и фармацевти

Над 90 млн. лева донесла схемата на лекари и фармацевти за нелегален износ на медикаменти

"Мотивът на президента за неговото вето, че ако ги няма тези нови молекули, няма да бъдат гарантирани конституционните права на българските граждани и няма да бъдат равнопоставени всички граждани пред закона и пред възможността да се лекуват, или че се нарушава равенството на гражданите, според мен са най-малко несериозни", заяви министър Ананиев.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.