Още по темата

Стотици протестиращи от Видин и региона за четвърта поредна събота отново излязоха на международния път Е79 и блокираха движението за „Дунав мост 2”.

Северозападът излезе на протест, иска магистрала

Акцията се случи въпреки, че през седмицата регионалният министър каза, че стартират обществени поръчки за изграждане на две трасета от Видин до София.

Протестиращите твърдят, че такива обещания вече са слушали и искат решение на Министерски съвет, в което да има график, етапи и изграждане на целия път. Чак тогава ще спрат с протестите.

Освен на международния път Е79, е бил блокиран и пътя на изхода на Монтана в посока Враца. И там хората имат същите искания. Хората се заканват, че ако няма решение на Министерски съвет, на 3 март ще блокират пътя за 72 часа.

Мирни шествия ще има също преди село Бързия и на път Е-79 край Монтана. Протестите не са политически, увериха организаторите и призовават кметове на населени места и народни представители от Северозапада да се включат в тях.

На протеста беше и поканен и министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

Протестиращите коментират, че върху тях се оказва натиск. Твърдят, че номерата на колите се записват, а участниците в мирните шествия биват снимани. На голяма част от тях вече са и съставени актове.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram