Още по темата

Филип Кирилов три години живее на прекрасния френски остров Реюнион, който се намира между Австралия и Мадагаскар.

Там той се запалва по пермакултурата, а именно живот, който е природосъобразен.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ЖИВОТА НА ФИЛИП В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

Решава да се завърне в родината си и да създаде пространство, което дава перфектната среда, в която човек да израства и да се развива, както психически, така и физически.

Така той заживява в красивото и живописно селце край Своге – Желен и успешно възражда природата, и в родината си.

„Вярвам, че именно здравословният и екологичният туризъм са и бъдещето на нашата страна“, казва Филип пред Силвия Прибиловска за Vesti.bg.

Природолюбителят е завършил френската гимназия в София, а след това заминава да продължи своето образование в един от най-големите изследователски центрове в областта на биологията в Тулуза, Франция.

В кои страни хората живеят най-дълго

Четирите неща, които ще удължат живота ни

„Детската ми мечта е да живея сред природата и след втората година от обучението си разбрах, че в университета определено няма да се науча“, разказва Филип.

Така той решава да прекъсне образованието си и заминава на остров Реюнион в Индийския океан. Там той заживява в общност, която се занимава именно с пермакултурата.

Във видеото по-горе вижте интервюто с Филип Кирилов, в което разказва за живота си

Източник: Личен архив

„Преди да замина тържествено се заклех, че ще се върна и няма да живея в чужбина. В България условията са прекрасни“, споделя Филип.

Преди 10 г. Филип основава сдружението „Тринога“ и т.нар. „Вегетариум“ - място с възможно най-добри условия за растеж и развитие, както на растенията, така и на хората.

„Смятам, че е наш дълг да развиваме природата и обществото ни. Идеята е тези голи хълмове, да се превърнат в овощни градини“, посочи той.

Най-дълголетното семейство в света разкрива тайната си

5 неща, които стават с тялото ни, щом спрем да ядем месо

Филип прекарва много време и с най-старите хора от селото, защото най-ценното са специфичните знания и умения на тези, които са живели и са се адаптирали към конкретното място.

Българинът е убеден, че за да има човек сили да прави добро за околната среда, обществото и икономиката, трябва да се чувства добре.

Филип и Барбара
Филип и Барбара Източник: Георги Димитров/ Vesti.bg

„Ако по 40 мин. на ден отделяте за себе си, правите упражнения и тренирате волята си, постъпките ви ще станат едно изразяване на мислите и чувствата.

Така ще излезете от този проблем, през който всички сме минали, да мислите едно, чувствате друго, а правите трето!

Митове и истини за здравословния живот

5 черти на характера за дълъг живот

Години наред живее в доста примитивни условия, но ги подобрява с цел да привлече и хората от града, които харесват идеята му. Именно затова и построява вътрешната баня и стаите за гости.

В момента той консултира още 12 общности в страната. В с. Желен живее с приятелката си Барбара, която преди 2 години пристига от Австрия до България с колело. Целогодишно приема и доброволци от цял свят, които искат да водят този начина на живот.

Пермакултурата, понякога наричана на български и вечноделие (съкратено от вечно земеделие), е е съвкупност от методи за устойчив дизайн на земята, наподобяващи максимално естествените.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.