Още по темата

Психично болен клиент напада таксиметров шофьор и съпругата му с нож. В стремежа си да защити себе си и жена си, шофьорът също вади нож и нанася удар на нападателя. Заради този удар сега таксиджията го грози затвор, а срещу нападателят няма и обвинение, информира NOVA.

Всичко се случва в село Громшин, където шофьорът и жена му, която е и негов колега, трябвало да оставят клиент. След като направили няколко обиколки на селото,

клиентът извадил нож и ги нападнал.

Прокуратурата: Психично болни имат законни оръжия

Кметът на село Громшин обяснява: „Таксиметровият шофьор взима кухненския нож, който съпругата му е купила сутринта от пазара, отваря задната врата и нанася удар на нападателя”.

Заради прободните рани, клиентът е настанен в болница с опасност за живота, а на шофьора на таксито е повдигнато обвинение за опит за убийство, причинено в състояние на афект.

„Този афект съобразно наличните доказателства е провокиран от пострадалия по отношение на самия таксиметров шофьор и на неговата съпруга, което е довело до

ответни действия на таксиметровия шофьор”,

обясни Лили Илиева от Окръжната прокуратура в Монтана.

„Заради това обаче, защото той е нанесъл сериозни удари със значителна сила и е причинил сериозни увреждания и вредоносният резултат е сериозен сам по себе си, поради това и обвинението е насочено по отношение на него и той ще трябва да понесе предвидения в съответния текст от Наказателния текст отговорност”.

Клиентът на таксито все още няма повдигнато обвинение,

защото продължава да се води досъдебно производство.

Заради случая десетки шофьори на таксита от Враца и Монтана се събраха тази сутрин на протест в подкрепа на своя колега. След инцидента от миналата година таксиметровите шофьори работят в страх. Решават да излязат на улицата днес заради опасността в затвора да влезе техният колега, а не нападателят.

Още по темата вижте във видеото горе.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още интересни новини последвайте страницата ни в Instagram.