Още по темата

Становището, което беше дадено на КСНС, категорично е неприемливо по начина, по който беше представено. Това каза вицепремиерът Екатерина Захариева пред NOVA.

„Вчера на Консултативния съвет за национална сигурност премиерът призова да се опитаме да успокоим малко ситуацията. Но е очевидно, че имаме много различни позиции по някои от въпросите”, каза вицепремиерът по правосъдната реформа и министър на външните работи.

И обяви за притеснителни някои от текстовете, които били раздадени на участниците в зааседанието.

В четвъртък се проведе Консултативен съвет за национална сигурност, свикан от президента Румен Радев.  

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов обвини държавния глава, че е предложил текст на декларация, който започва с изводи, водещи до излизане от ЕС и НАТО. От президентството отрекоха.

Вътрешната и външната сигурност обсъжда КСНС при президента

Президентът поиска ускоряване на модернизацията на армията

„Обединихме се около мнението, че са необходими неотложни мерки, гарантиращи повишаване на отбранителните способности чрез ускоряване на процесите на модернизация, поддръжка на наличната техника и осигуряване на бойната подготовка. Изграждането на способности означава ясна и дългосрочна политика по отношение на хората в отбраната“, заяви още президентът.

До месец внасят проектите за модернизация на армията

Каракачанов: Непосредствена заплаха за България няма

Захариева обясни още, че е изключително важно за целия ЕС европейската перспектива за страните от Западните Балкани.

„Никой няма как да стане член на Европейския съюз, без да изпълни всички критерии. Това обаче не означава, че ние не трябва да сме фокусирани върху целия този процес”, каза още вицепремиерът.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.