Скандална обява във Фейсбук за продажба с цел женитба на 12-годишно момиче, предизвика намесата на социалните в град Ветово в Русенска област, показва репортаж в „Здравей, България“ по NOVA.

Moмичето се казва Клеопатра, a снимката й е пусната в група за покупко-продажба на вещи. Определената цена на детето с цел „женидба“ е 100 000 евро.

8-годишна бежанка иска да се продаде за 45 448 долара

Бездетни гърци купували българчета за 8000 евро

Момичето живее в селото, заедно с майка си, баща си и още трима братя и сестри. Всички знаят за случката, но я определят като „шега“, според майката, Клеопатра сама го е направила, и докато родителите пускали обява на вещите си, тя решила да пусне снимка на себе си

„Когато стане голяма, тогава ще я продаваме – поне към двадесет и една“ аргументира се майката.

Скандалната обява е забелязана и от социалните служби, които предприемат мерки и разбират, че снимката е публикувана със знанието на родителите, които определят постъпката като „детско забавление“. Обявата вече е свалена.

„Мерките, които ще бъдат предприети от наша страна е детето да бъде насочено към Център за обществена подкрепа, какъвто има разкрит в селото – там детето и родителите ще ползват психолог и работа със социални работници“, коментира Яница Рачева от „Дирекция социално подпомагане“, категорична е Яница Рачева от „Дирекция социално подпомагане“

Майката осъзнава сериозността на случката и е категорична, че не би продала детето.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още интересни новини последвайте страницата ни в Instagram.