Още по темата

Върховният касационен съд (ВКС) оправда бившия министър на отбраната Николай Ненчев по делото за „Интендантско обслужване”, по което той е обвинен, че е сключил неизгоден договор за изработка на армейските униформи, съобщиха от съда.

ВКС потвърди решението на Военно-апелативния съд за оправдаване на бившия министър на отбраната Николай Ненчев и бившия директор в МО Венислав Цанов.

Двамата бяха обвинени в съучастие в тежко длъжностно престъпление, довело до загуба за повече от 250 000 лева.

Тричленен състав на Върховния касационен съд (ВКС) оставя в сила решението на Военно-апелативния съд от 11.12.2017 г. по на Военно-апелативния съд, като то не подлежи на обжалване.

Министър Николай Ненчев летя на МиГ-29 - СНИМКИ

Обвинението беше внесено в съда през декември 2016 г. Ненчев бе привлечен към наказателна отговорност заради престъпление по служба, като според прокуратурата той е принудил Цанов да не подпише договор с фирмата, която спечелила конкурса за изработка на армейски униформи, след като предложила най-ниска цена.

Обвиниха Ненчев за МиГ-овете. Прокуратурата: Довел е ВВС до колапс

Ненчев отива на съд, ново обвинение за Кирчо Киров

Мотивите на бившия министър били свързани с поето обещание от самия него пред ръководството и работниците на втория класиран участник в конкурса – "Интендантско обслужване" ЕАД.

Цанов изпълнил поръчението на Ненчев, като не обявил в срок класирането и кой е спечелил поръчката, и не сключил договора.

Според прокуратурата Цанов изпълнил нареждането, за да запази службата си.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.