Още по темата

Ако Академическият съвет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ гласува „за“ повишаване на семестриалните такси днес, ще последват протестни действия срещу ръководството на университета с цел отмяна на решението.

Такова решение е взел Студентският съвет на Софийския университет във връзка с идеята за 10% увеличение на семестриалните такси.

Това ще се случи без значение дали решението засяга само част от студентите,

дали ще се предложи по-нисък процент на увеличение или пък ако това важи само за новопостъпващите студенти от випуск 2015/2016 нататък, посочват още от Студентския съвет.

Според студентите няма аргументи, които да оправдават компенсирането на недостига в бюджета на висшето училище да става за сметка на таксите за обучение. Повишението на студентските такси няма да реши проблема по същество, посочват още те.

От Студентския съвет са категорични в намеренията си и в готовността за действие при всякакъв развой на ситуацията.

Те изразяват своята готовност за обединени общоуниверситетски протестни действия, в които студенти и преподаватели заедно да отстояват интересите на Софийския университет, в случай, че за пореден път обещанията на политиците за промени не прераснат в дела, категорични са от съвета.