Още по темата

Младият откривател и фотограф Иван Шишиев представя София по един различен начин.

Той е създателят на Фейсбук страницата „Етюд-и-те на София“, която има повече от 116 000 последователи.

В интервю за Vesti.bg Иван споделя за предизвикателството да "уловиш" града в снимки

„Да представиш София в една снимка е доста трудно, даже невъзможно. И затова идва етюдът, тази снимка, в която можеш да покажеш детайли, които подминаваме всеки ден и за чието съществуване не сме и предполагали“, разказва Иван Шишиев пред Силвия Прибиловска за Vesti.bg.

Иван определя себе си като хроникьор, който чрез снимки показва какво се случва в столицата. Фотоапаратът е неразделна част от него.

ВИЖТЕ НЕВЕРОЯТНИ СНИМКИ ОТ ЕТЮДИТЕ НА СОФИЯ В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

Иван Шишиев
Иван Шишиев Източник: Личен архив

„Трябва да разберем, че София е един огромен жив организъм, който постоянно се променя.

Не може хората да виждат и говорят единствено за лошото. Нужно е всеки един да види какво сам може да направи за града си“, смята 26-годишният фотограф.

„Етюд-и-те на София“ отпразнува 3-тата си годишнина на 17 март. Когато Иван създава страницата не очаква да предизвика толкова силен интерес.

„Хората виждат София през моя мироглед. Аз винаги си представям, че София е една жена.

Никога не можеш да отгатнеш настроението ѝ, понякога е красива, понякога грозна. Има случаи, в които познаваш само красивата или само грозната и част, а понякога дори грозното става красиво, зависи от кой ъгъл го погледнеш“, споделя Иван Шишиев, който дълги години е публицист и пише за различни издания.

Иван успява да снима стотици жители на София в забързаното всекидневие. Според него, както столицата, така и хората са се променили много.

„Навсякъде можем да срещнем млади хора, които са изпълнени с позитивна енергия.

Разбирам и тези, които заминават в чужбина, защото не е толкова лесно тук, но те самите първо трябва да се опитат да променят нещо в родината си“, казва младият българин.

20 снимки, заснети в точния момент

Тайните на страхотните снимки

Източник: Личен архив

Последният проект, върху който Иван работи, е изложбата „Градски истории“, посветена на навършването на 139 години от обявяването на София за столица на България, а също и 3-годишнината от основаването на „Етюд-и-те на София“

Експозицията на снимки, отразяващи живота в София, носи името „Градски истории“, а официалното ѝ откриване ще е на 03 април, от 17:00, в емблематичната градинка на „Кристал“.

Вдъхновяващи снимки от природата

Българинът, който печели от екстремни селфита

„Бих искал да се видя с хората, които следят страницата и харесват града, в който живеем. С тази изложба искам да покажа, че самият град е една история“, споделя Иван.

Всеки, който желае да се разходи, може да види изложбата още на 26 март (понеделник).

Иван Шишиев е роден в красивото малко селце Петрово в Южен Пирин. Като малък мечтае да избяга и да пътешества. Завършва Семинарията, а след това следва теология в Богословския факултет към СУ "Св. Климент Охридски".

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.