Още по темата

Социални работници  се опитват да влязат в дома на майката, чийто деца бяха приети недохранени и с множество наранявания по спешност в болница в Пловдив.

Близнаци на 3 г. в болница, арестувана е майката

Кметът на Борован за насилието в дома: Има медиен натиск

Целта е да се разбере повече при какви условия са живеели 3-годишните близнаци. Продължават и разпитите на свидетели.

Проверяващите търсят и личния лекар на децата. Майката беше арестувана, но в последсвие освободена и в момента се намира в жилището си.

"Към настоящия момент не можем да заключим, че имаме данни за домашно насилие. Става въпрос за един нелеп инцидент, при който пострада детенцето, което е в много тежко състояние. Бих си обяснил синините по другото дете вследствие на падането на същия този предмет", заяви  директорът на полицията в Пловдив старши комисар Атанас Илков.

Две деца - близнаци на 3 години, бяха приети по спешност в болницата в Пловдив във вторник с множество наранявания по тялото, доведени от собствената си майка.

Момиченцето е със синини по тялото. Състоянието на братчето й било по-тежко - то е в кома с кръвоизлив в мозъка. И двете са недохранени и на килограми се доближават до бебета. Когато състоянието им се подобри ще бъдат настанени в приемно семейство.

Пред полицаите майката отрекла да е била децата. Оправданието било, че гипсова картина паднала върху главата на момченцето. Това, че тя е дала такава информация, потвърждават и от прокуратурата.

Според показанията й на 19 февруари около 19:30 часа върху главата на едно от децата е паднал гипсов орнамент, поставен на стената. 

"Има данни, че децата не са гледани както трябва, защото физическото им състояние не отговаря на тяхната възраст", коментира Надя Танева от Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив. 

Апартаментът на майката е запечатан от полицията, а съседите й във входа въобще не знаят, че в жилището се отглеждат деца. Предполага се, че бащата работи в чужбина.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини последвайте страницата ни в Instagram.