Още по темата

Три дни, след като футболната легенда Христо Стоичков беше обвинен в побой от екип на в. „България днес“, семейството му излезе с официална позиция по случая.

„Не желаем повече да изместваме фокуса от прекрасното събитие и да пропагандираме тема за насилие, в която винаги ще има няколко гледни точки и различни мотиви. Въпросът от наша страна ще се решава не по медиен, а по юридически път“, е становището на Стоичкови.

Съобщението беше предадено от близка приятелка на семейството и беше прочетено в ефира на предаването „Здравей, България“ по NOVA.

На 27 август фоторепортер и шофьор от вестника обвиниха именития бивш футболист, че ги е нападнал. Поводът – дошли да снимат на сватбата на по-малката му дъщеря, което вбесило Камата.

„Когато видиш един човек, който твърди, че е ритан по главата – това е една от най-кръвоснабдените части на тялото. Там дори като те ударят леко, веднага ти посинява окото. Не смятам, че Стоичков удря леко, когато удря.

Аз не видях хора, които са бити“,

категорична беше телевизионният водещ Миглена Ангелова.

Любен Дилов-син пък заяви: „Не знам още колко журналисти трябва да бъдат набити от Стоичков, за да разберат, че той е човек, който не обича да го снимат и си пази личното пространство“.

Любен Дилов-син сподели позицията си по случая и в социалната мрежа „Фейсбук“. Ето какво написа той:

Светския журналист Борис Ангелов пък е на различно мнение. След като Миглена Ангелова цитира член 32 от Конституцията, според който никой не може да бъде сниман без неговото знание и съгласие, той отбеляза, че има значение къде се снима.

Мястото, на което са били колегите е паркинг.

А и манастирът не е мястото, на което се раздават юмруци“, заяви той в защита на колегите си, които са искали да снимат личния празник на семейство Стоичкови.

„Един невеж човек, който нищо не е чел, отива и казва, че е журналист и има права – не, той няма права“, категорична е Ангелова.

Целия разговор гледайте във видеото горе.

Първа от семейството на Христо Стоичков на скандала реагира по-голямата му дъщеря Мика Стоичкова, която защити баща си в „Инстаграм“ с думите: „Стоичков - хулиган, не - баща за пример!“.

 

Мария Горанова: "Стоичков - хулиган, не - баща за пример! Защо в България, когато не си поканен някъде, не осъзнаваш, че не си желан, не си заслужил, нямаш скрупули и се самопоканваш. При това с гръм и трясък, за да не остане човек, който да не разбере каква "жертва си". Защо и масово българинът е склонен да съди и хули, вместо да прозре инсценировката, целяща да уязви мнозина. И като във всяка приказка, и в тази на Хриси и Лука имаше лоши герои... Жертвата съвсем не е удареният фотограф, жертвата е една легенда, дала много на народа ни. Нима има човек, който да не знае, че Стоичков е кибритлия, че кръвта му кипи, а темпераментът му е извънземен...именно тези му качества го превърнаха в "безсмъртен" и точно тях определени родни журналисти използваха, за да го потопят в блатото, в което те си виреят, като в рай! Е, драги ми колеги, не успяхте, защото докато вие давахте предварително режисираните си интервюта и накарахте цяла България да ви съжалява и да го обвинява, имаше едни други 300 души, сред които имах честта да бъда и аз, от позицията си на PR-иятел на семейството и тези 300 души от няколко народности видяха какъв герой е той не само на терена, но и пред олтара, до съпругата си и дъщеря си. Той даде пример на своя зет, как ревностно трябва да брани неговото момиче от злите езици. Той не позволи нито за миг, да бъде помрачена 24-каратовата й усмивка. Всички гости дълго ще разказват на повече от 4 нации, не за хулиганството, а за бащинството. Виждайки неканените гости, Стоичков е премерил рисковете и е видял в перспектива последиците, но никога не е поставял имиджа си пред щастието на семейството си! И сега не направи изключение, накара всеки присъстващ да се почувства специален, докато медиите го разпъваха на кръст и се радваха на "сензацията", която са създали! Защо преди три месеца, на своя юбилей, когато ни достави нещо невиждано като емоция и всеки бе добре дошъл....защо тогава нямаше "пребити", защото така ви е удобно сега! Сега, когато събитието бе изключително лично за семейството му и силно вярвам,че ти, който четеш тези редове, ще си представиш как омъжваш своята дъщеря и си готов на всичко, за да е щастлива

A photo posted by OFFICIAL Mikka Stoitchkov (@mstoitchkov) on