Още по темата

"Нека службите си свършат работата и то както трябва. Много се надявам, че няма чрез ДНК да се намери убиецът и накрая да бъде открит самоубит. Дано не се насаждат съмнения заради нелепи твърдения", това коментира Румен Петков в ефира на NOVA.

Търсят убиеца на Петър Христов. Журналист: Бивш сикаджия като Борисов, бивш портиер като Косьо Самоковеца

"Случиха се две брутални престъпления. Над страната ни тегне спомен от 2001- 2003 г. След анализите избуява голяма степен на недоверие", добави още той.

"Случаят ще има отражение върху управлението, въпреки че конкретната цел не е то", уточни още бившият вътрешен министър.

"Говори се, че в Търново и Горна Oряховица обществените поръчки не са го заобикаляли. Много е важно прокуратурата да елиминира различни версии", смята Петков.

Петър Христов
Петър Христов Източник: Facebook/ Великотърновски университет

Той призова ръководителите в МВР първо да върнат доверието на обществото, а "после да се сърдим". "Ако навремето беше завършено видеонаблюдението в София, нямаше да е така. Който бърза – бърка – този стил е вреден на МВР. В страната ни има отровена атмосфера и убийството е част от фактори, които не би трябвало да съществуват в страната ни", каза той в заключение.

Застреляха бизнесмен, свързан с ГЕРБ, в София

Приятели на Петър Христов споделиха, че той е правил анонимно големи дарения, а загубата му е от национално значение.

„Започнахме покрай каузата за Горсова, загубих един от стълбовете в живота. Той явно е бил пречка за неща, които не би трябвало да съществуват в тази държава . Той е бил коректен с бизнеса си, не е бил в групировка. Много ме е страх да не се подмени това, което е Петър Христов, загубата е от национален мащаб. За лечението на Мануела Горсова той плати колкото за един апартамент, но не искаше да се знае“, сподели в Влади Въргала.

Влади Въргала
Влади Въргала

"Петър Христов не е показал да има притеснения за сигурността си. Той идваше в Самоводене без охрана. Само веднъж съм го виждал с шофьор тук.

Познаваме се от деца, израснали сме заедно, поехме по различни пътища, но останахме в добри отношения“, коментира Николай Милаковски, кмет на село Самоводене, който е и приятел на убития бизнесмен Петър Христов.

„Винаги бе в помощ на родителите си. Той много ги обичаше и не пропускаше възможност да звънне да провери как е майка му", добавя кметът.

„Той не пропускаше случай, като види познат, да мине и да го поздрави, да го заговори. Винаги се е отзовавал, не само на мен, а и на другите кметове бе в помощ“, каза още Милаковски.

"В интерес на истината с шофьор съм го виждал само един единствен път. В Самоводене винаги си караше сам колата. Абсолютно никаква изява не съм виждал от негова страна да има притеснения", добави кметът. "Ще има ден на траур в Самоводене", посочи той.

„За мен беше чест, че познавах такъв човек. Изключително харизматичен. Той спаси два пъти живота на Мануела. Това е шок за цялото ми семейство, защото загубихме един изключително близък човек”, заяви друг приятел на починалия - Красимир Горсов.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.