Още по темата

Семейство от Варна може да остане без ток заради неплатени сметки на чужд апартамент, продаден преди 20 години, показва репортаж на NOVA.

КЕВР: Няма основания за поскъпване на тока

Бизнесът: Токът за домакинствата ще поскъпне с до 30%

Панайотка Железова  получава фактурата за 813 лева за ток на апартамент, който продала още през 2000 година. Въпреки че веднага написала жалба и представила нотариален акт, заплашителните писма обаче не спрели.

 „Аз съм в един абсурд! Какво повече трябва да докажа, един нотариален акт е най-висшата форма да докажеш собствеността си и оттам нататък и боговете мълчат, но при тях явно не е така”, коментира Панайотка Железова.

Тя споделя, че е диабетичка и всяко едно заплашително писмо я травмира.

Източник: Thinkstock/Guliver

Партидата на продадения имот близо 20 години останала на името на Панайотка, без тя да знае, защото новият собственик не я прехвърлил на свое име, както е по закон. През март миналата година била начислена голямата сметка.

„Веднага след това той си сменя партидата, без да си прехвърли задължението. Това не може да стане по принцип по нормален ред. Той реално ползва неправомерно чужда партида, това е като да ползваш чужда лична карта”, обясни дъщерята Силвия Железова.

От енергодружеството  Енерго Про започват проверка за станалата грешка, но признават, че знаят за продажбата на имота. Оттам уверяват, че токът няма да бъде спиран.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram