Още по темата

ГДБОП арестува 36-годишен столичанин, който чрез фалшив профил във „Фейсбук” склонявал малолетни момичета да му изпращат свои порнографски снимки и да участват в такива „представления”.

Това съобщиха днес от самата служба. Арестът е пореден в провеждаща се акция срещу педофили в българския интернет, при която отдела „Киберпрестъпност” е провел още три акции в страната. Задържаните при тях са разпространявали кадри със сексуално насилие и извращения с деца на възраст между 1 и 9 години.

МВР: 60 арестувани педофила, действали в интернет

Малолетни момичета с порно снимки в сайтове за запознанства

Случаят на обвиняемия Б.И. е по-различн. Той е създал самоличност на 15-годишно момиче  в социалната мрежа и за 3 месеца добавил над 1500 момичета на възраст между 12 и 15.

„Използвайки възрастта на децата и тяхната наивност и доверчивост, Б.И. умело манипулирал своите жертви да изпълняват извратените му желания”, съобщават от ГДБОП.

Той склонявал момичетата да участват в порнографски клипчета, а впоследствие ги изнудвал. Освен това обменял придобитото съдържание с други педофили. 

Киберзвеното на ГДБОП отдавна се фокусира върху педофилите в България. Миналата година ръководителят на звеното Явор Колев разкри, че жертвите на този тип престъпления са все по-малки (във видеото).