Още по темата

Държавата затяга контрола по празниците. Повече полиция, проверки и допълнителни патрули ще следят за правилата по пътищата и сигурността около местата, където се събират много хора, информира NOVA.

Навсякъде ще се проверяват шофьорските книжки, скоростта, алкохола или наркотиците в кръвта. Проверки ще има в столицата, големите градове и по магистралите, включително около заведения и молове.

Всички места, които са ключови в системите на МВР, ще бъдат преглеждани под лупа.

Властите са наясно, че напливът от хора към големите тръговски центрове е неуправляем. Но повече контрол на сигурността е възможен – и с повече полиция, и с по-добра огранизация.

Организация ще има и около ж.п. прелезите, предупреди транспортният министър. Само за два дни имало два инцидента – хора, преминали с колите си, въпреки сигналите, че идва влак.

„При положение, че е задействана сигнализацията, не знам с какъв акъл хората си возят дори семействата, преминават нерегламентирано през жп прелезите. Умолявам ги да престанат с тези глупости“, каза министърът на транспорта Ивайло Московски.

По Коледа ще работят екипи и на автомобилната инспекция,

които ще проверяват празнично превозвачите. Ще работят и полицаите. „Много от полицаите няма да почиват по празниците и още не го знаят“, обясни вътрешният министър Валентин Радев, цитиран от DarikNews.bg.

„Постоянно ще виждате полицаи. Дори ще има полицаи с късоцевно оръжие, които допълнително ще всяват респект и за други нужди, не само за пътнотранспортните произшествия“, допълни той.

Обект на засилена проверка ще бъдат камионите над 12 тона, предупреди Радев. „Тъй като те са голяма заплаха. Запушват пътищата, мръзнат хора по пътищата, предизвикват самите те катастрофи“, добави министърът.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.