Още по темата

Президентът Росен Плевнелиев призна за връзката си с водещата от NOVA Деси Банова и атакува остро Русия. Той направи това в ефира на bTV днес.

Плевнелиев категорично потвърди, че в момента има връзка с Деси Банова, като подчерта, че двамата се срещат отскоро.

Деси Банова стана есенна булка и заприлича на Мерилин Монро

Нова виртуална реалност в прогнозата за времето на NOVA

„Отговорът е базиран на ситуацията. Всички в България знаят много добре и аз никога не съм крил, че живях разделено за един много дълъг период с вече бившата ми съпруга Юлияна. Самата процедура по развода приключи. Ние се разведохме по взаимно съгласие. Аз съм свободен и гледам напред”, каза Плевнелиев.

„Прогнозата за времето в моя личен живот е слънчева”, заяви той и поясни по отношение на връзката си с Деси Банова: „Ние се радваме на една прекрасна и нова хармонична връзка”.

„Аз не съм човек, който гледа от днес за утре”, коментира Плевнелиев плановете си за личния си живот.

„Аз излязох прав във всичките си оценки” за Русия, заяви още той. „Аз излязох пред народа и пред всички наши съюзници и заявих, че България беше една от първите държави ударени от Русия, в ден на референдум и местни избори, с кибератака. И това беше за мен повече от ясно доказано. Ние работехме с ДАНС и с всички партньорски служби и видяхме много ясно откъде идват атаките”.

„Тогава правителството на Орешарски стартира огромна война срещу мен”, добави Плевнелиев.

„За мен беше повече от ясно, че руснаците по-скоро са тренирали с България, за да развият своите умения за атаки по време на изборите САЩ, Германия, Франция, Испания, ако щете вероятно и Англия”, подчерта президентът, чиито мандат изтече през миналата година.

Той категорично се противопостави на евентуално вдигане на санкциите срещу Русия.

„Не е далновидно и не е продуктивно действие. То не е в българския национален интерес”, посочи Плевнелиев.

„Мир може да има само, когато и най-силният и най-слабият спазват правилата на международния правов ред”, подчерта той.

„Никой не бива да подценява Запада. Никой не може да подценява Европа и нейните възможности да се защити”, смята Плевнелиев.

„Още една две години търпение и ние ще видим промяна в руската политика без да губим достойнството си в замяна на 1-2 милиарда”, прогнозира той.

Според Плевнелиев, „все още президентът Радев има много голям комфорт, включително и медиен”.

Плевнелиев посочи, че докато самият той е бил президент, е имал пълната независимост да взима сам своите решения.

„По време на моя мандат за половин година аз еднолично управлявах държавата при назначените от мен две служебни правителства”, заяви Плевнелиев.

Бившият държавен глава очаква сериозни немски инвестиции в българската автомобилна индустрия.

„Да, вярно е, че колата на френският президент има компютър, който е произведен в България”, каза Плевнелиев и добави, че „в момента шефът на „Мерцедес” всеки ден звъни в София да пита за един стратегически продукт”.

„Аз не загубих връзката си с Германия и с немските инвеститори”, подчерта Плевнелиев.