Обвинените младежи за обир на апартаменти по нова схема в столицата се предадоха сами на органите на реда.

Въпреки това в рамките на деня, докато полицията ги издирваше, те обиколиха няколко медии със своята версия за случилото се.

Вчера във "Фейсбук" беше дадена гласност на новата схема - наемане на апартаменти от популярни платформи за кратък престой с цел обир. Младежите не ги спирал дори фактът, че са си предоставили личните данни. След като собствениците алармираха за случаите, момчетата бяха обявени за издирване.

Oрганите на реда коментираха, че не са ги намерили на адреса, за да им връчат призовки, но в момента работят по казуса.От полицията очакват, че в днешния ден те сами ще се предадат на властите.

В същото време те се разписаха с участия в няколко телевизии.

"Обрахме апартаментите, за да покажем какъв смешен народ сме". Това заяви 19-годишният Емилиян Йорданов - едното от момчетата, разкрити, че наемат жилища с цел обир в ефира на „Здравей, България“ пo NOVA.

Бум на кражбите на коли за застрахователни измами

"Трябваха ни пари за връщане на стари дългове от 5000 лв.," заяви 19-годишният Емилиян Йорданов като свое оправдание.

Той призна, че е откраднал телевизора от единия от домовете, защото са им трябвали пари за връщане на стари дългове. Младежът обясни, че в момента и учи и работи, отрече да употребява наркотици, въпреки че има данни за такива, намерени във въпросните апартаменти.

"Харчихме откраднатите пари за всякакви работи. Близо три дни бяхме по заведения, дискотеки, хотели", заяви неговият приятел, който остана със скрито лице. Момчето е на 18 години и е футболист. 

"Засега никой не ни е потърсил от полицията за абсолютно нищо. Но получавам заплахи в интернет", заяви Емилиян.Той има регистрации в полицията и за предишни провинения. 

Потърпевшите, чиито апартаменти са били ограбени, са възмутени как подобни хора са на свобода. Някои от собствениците се оплакаха от непрестанни заплахи за саморазправа след като се е дало гласност на случая.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.