Още по темата

В Столицата във вторник се появиха странни плакати със снимки на мъже, за които надпис предупреждава родителите на ученици, че въпросните личности са наркодилъри.

На плакатите са изписани и имената на мъжете а надписът гласи: „Тези хора тровят децата ни, повече от 10 години. Разпространяват дрога в София, Пловдив, Варна, Елин Пелин, Сандански, Свиленград и Велико Търново. Има ли кой да ги спре? Или ще се правим, че нищо не се случва“.

Снимките са на мъже обявени за известни наркодилъри, а

авторът на плакатите е анонимен, но е уточнил, че посочените като пласьори на дрога се ползват с протекции на висши полицаи и политици.

Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията споделя в „Здравей, България“ по NOVA, че според него плакатите са дело на конкуренцията, а не на родители, които имат специални оперативни познания.

Безлов е един от водещите експерти по престъпността у нас и е категоричен, че макар и наивен, методът с листовките е ефективен при преразпределението на наркопазара. „А повечето от мъжете на снимките са на пазара с дрога от години“, твърди Безлов.

Още по темата гледайте във видеото: