Още по темата

Приключи първата фаза на проекта на "Дарик" - "40 до 40", в която се събираха номинации за личности, които са иноватори, които вдъхновяват обществото и променят средата, в която живеем.

Сред публичните номинации и предложенията на журито бяха селектирани над 150 личности, които отговарят на критериите на проекта и са достойни да влязат в класацията.

Статистиката показва, че близо 82% от номинираните хора са мъже, 58% от номинираните пък са под 30 години, което показва, че средата в България предлага възможности и на най-младите да доказват себе си в различни области.

Най-разпространените сектори, в които се изявяват номинираните личности са:

предприемачество – (24%), икономика и финанси (14%), изкуства като кино (8%), музика (9%) и дизайн (18%), сферата на образованието също е широко застъпена( 12%), сред номинациите естествено намират нясто и новите технологии (11%).

Номинирани са още професионалисти в областта на журналистиката и спорта.

Има и ред нетипични номинации като ветеринарен доктор, аграрен експерт, изобретател, велосипедист и други.

В средата на месец ноември очаквайте селекция на топ 100, която ще е избрана от екипа на "Дарик радио".

В началото на декември ще се обявят избраните от членовете на журито финалните топ 40.

Финалистите ще се избират от авторитетно жури, което се състои от професионалисти в различни сфери на обществения живот. Журито работи по критерии, утвърдени от Gallup International.

Интересно е, че финално избраните 40 млади хора няма да бъдат класирани от 1 до 40, защото всеки от тях има еднакво значение за развитието на българското общество и бизнес.

Всеки един от номинираните 40 личности ще бъде специално представен пред широката публика, чрез специална визитка, гостувания в ефира на "Дарик радио" и ще бъде посланик на проекта за една година, като разпространява своите знания и постижения сред ученици и студенти.

През февруари 2014 г. на официална церемония ще бъде представена наградата "Пръв между равни" -

един от всички 40 избрани ще стане посланик на проекта за една година, като ще бъдат отличени всички участници.

Форматът "40 до 40" е представял много идеи на успешни хора от Канада, през САЩ, до Шри Ланка и Южна Африка. За успешните истории от подобни класации по света можете да намерите информация в специалните публикации на официалния сайт на проекта.

Този проект има амбицията да прадстави хората, които в действителност имат потенциала да водят българския бизнес и общество напред във всяко едно отношение. Хора, от които всеки може да се вдъхнови, за да реализира своите иновативни идеи.

Защото в страната ни има много успешни истории и те трябва да бъдат споделени и да послужат за пример на бъдещите поколения.

Проектът "40 до 40" е с позитивен дух и има за цел да представи успешно реализирали се млади българи до 40 години, останали встрани от медийния интерес.

Това са "следващите 40" - иновативните и креативни професионалисти, чиито истории трябва да бъдат разказани. Актуални новини около проекта, можете да следите на официалния сайт на проекта 4040.dariknews.bg и на неговата фейсбук страница.