Още по темата

Мъжът, в чийто дом бе открито тялото на жената, с която живеел на семейни начала, е осъждан седем пъти за шофиране в нетрезво състояние и домашно насилие. 

Искането на Окръжната прокуратура в Шумен за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 45-годишният Стефан Ст. бе уважено днес от състав на Шуменския окръжен съд. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Стефан Ст. е обвинен в убийството по член 115 от Наказателния кодекс.

Определението на Шуменския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

45-годишният Стефан уби и наряза с моторна резачка 49-годишната Галя, бивша учителка, както сам признал.

Една от версиите, които се появиха като мотив, е тази за пари.

Железничарят е задържан за 72 часа и е обвинен в убийство по член 115 от Наказателния кодекс мъж е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия делото прокурор от Окръжната прокуратура в Шумен. 

Убийството на 49-годишната жена е извършено в периода от 12 до 21 август 2016 г.

Сигнал за изчезналата жена е подаден от нейните близки на 19 август.

На 21 август 2016 г. при проверка в дома на работещия като майстор-железар мъж в кв. „Гривица“ в Шумен полицейски служители открили в килер до къщата му разчленен труп и тленни останки в напреднал стадий на разложение. Стефан обяснил, че той е убил съжителката си и това са нейните останки. 

На 16 август 2016 г. с решение на Варненския апелативен съд пробацията му е била заменена с 9 месеца и три дни лишаване от свобода.