Още по темата

Имате ли деца? А таблет имате ли? Значи сигурно знаете, че между децата и таблета магически се заражда една връзка, която с времето укрепва и докато се усетите, малките човечета вече започват да си пускат детските филмчета сами и да препускат из сайтовете за споделено съдържание.

Минават още няколко години и що да видите? Детето вече има профил във „Фейсбук“ и си чати с приятели, играе на някакви непознати игри и ползва приложения, на които дори не можете да им кажете името. Добре дошли в света на родителската безпомощност при гледката на дете, което започва да живее своя собствен дигитален живот!

Като начало – не се шашкайте. Случва се на всички родители. И на всички деца.

Дигиталният свят съществува отдавна и ще става все по-голям и всеобхватен – затова е наша работа, като родители, да подготвим малките си, сладки дечица за опасностите, които ги дебнат във виртуалната среда, да им кажем, че не всеки, който им пише там, им е приятел, и че не всичко, което гледат, е подходящо за тях.

И точно заради идеята да въведат родителите в горещите теми за детската онлайн безопасност, „Теленор“ организират родителски форум под наслов „От нас зависи“ - една абсолютно реална, а не виртуална, среща между родители и експерти, които ще говорят по теми, като онлайн безопасност, родителски контрол, педофилия в интернет, дигитална и медийна грамотност, ранно сексуално образование и пълноценно общуване с децата, приложения и игри от света на тийнейджърите!

Форумът ще се проведе на 17 март, в Sofia Event Center, от 9.30 часа, и е с безплатен вход след регистрация тук, а сред лекторите ще бъдат Георги Апостолов, координатор на Национален център за безопасен интернет, Яна Алексиева, изпълнителен директор на Асоциация Родители, Жюстин Томс, специалист с богат опит по онлайн медии и онлайн маркетинг, ще преведат родителите през необятните дебри на онлайн пространството, ще им представят възможностите и заплахите, д-р Радосвета Стаменкова, младият влогър Крис Захариев!

Елате, за да разберете какви са възможностите, опасностите и заплахите за децата в интернет и за да се подготвите достатъчно добре - така че да можете да подготвите и собствените си деца за животът им онлайн.

Защото, нали знаете – те така или иначе ще бъдат онлайн някой ден. И нашата роля е да ги предупредим и образоваме преди да ги пуснем да бъдат самостоятелни... Точно както и в реалния живот.