Още по темата

Във връзка с традиционни новогодишен концерт, който се провежда ежегодно в центъра на София на площад „Княз Александър I“ от Столична община въвеждат временна организация на движението.

Добрата новина за жителите и гостите на столицата е, че от Центъра за градска мобилност осигуряват нощно движение на обществения транспорт, информира БНР.

От 8 ч. тази сутрин до 6 ч. на 1 януари

се забраняват престоя и паркирането на автомобили на паркинга между Националната художествена галерия и сградата на Народното събрание.

От 9 ч. днес до 16 ч. на 1 януари

пътни превозни средства няма да могат да влизат по ул. „Аксаков“ между улиците „Георги Бенковски“ и „Дякон Игнатий“, по ул. „Георги Бенковски“ между улиците „Аксаков“ и бул. „Цар Освободител“. Забраната важи и за улица „Княз Александър I” между ул. „Съборна“ и площад „Княз Александър I“, както и по ул. „Леге“ между ул. „Съборна“ и площад „Атанас Буров“.

От 14 ч. днес до 16 ч. на 1 януари ограниченията се отнасят за бул. „Цар Освободител“ между площад „Независимост“ и ул. „Георги Раковски“.

Нощно движение на градския транспорт е организирано, както следва:

трамваи с номера 5, 7, 8, 12, 18, 20 и 22; тролейбусни линии 1, 2, 4 и 9. По отношение на автобусите с нощен режим на движение ще са колите по линии 11, 76, 78, 83, 85, 94, 102, 213, 285, 309, 310 и 604.

Метрото също ще се движи праз новогодишната нощ.

Метровлаковете от МС „Младост 1“ до МС „Витоша“ ще са на интервал 20 минути, тези от МС „Младост 1“ до МС „Бизнес парк София“ ще се движат на 40 минути. Такъв ще е интервалът на мотрисите и по линия от МС „Младост 1“ – МС „Летище София“.

Утре, 1 януари, от 14.00 ч. до 20.00 ч. ще бъде ограничено движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Целта е да се повиши безопасността при пътуване и да се увеличи пропускателната способност на инфраструктурата в края на трите почивни дни за посрещането на новата 2018 г., съобщават от агенцията „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Шофьорите трябва да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия,

да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат резки маневри и да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението, се посочва в съобщението.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

СПОРТ Gong.bg