Още по темата

199 участници вече кандидатстваха за първата Академия за социални предприемачи в България.

Поради нестихващия интерес, срокът за кандидатстване е удължен до 15 септември 2016г.

Министерство на труда и социалната политика и „Нова Броудкастинг Груп“ осигуряват стипендия от 75% за 25-те най-вдъхновяващи проекта и 20 стипендии от 50% за желаещите да се развиват в сферата на социалното предприемачество.

Академията за социални предприемачи ще се проведе в първото споделено работно пространство в България – Betahaus (София, ул. Крум Попов 56-58).

Натали Енгдал ще бъде гост-лектор в Академия за социални предприемачи на 6 октомври 2016 г. Тя ще изнесе въвеждаща мотивационна лекция за социалното предприемачество.

Натали Енгдал е глобален програмен мениджър на Reach for Change. През последните 3 години е стартирала и развила дейности на Reach for Change в 7 страни в Африка.

Тя има богат опит в работата със социални предприемачи в най-различни държави като Чад, Швеция, Демократична република Конго, Норвегия, Русия, Етиопия други.

Натали Енгдал подкрепя развитието на социалните предприемачи като ръководител на Инкубатори на Reach for Change, а в свободното си време - като активен член на борда на няколко социални предприятия. Натали е завършила “Детско психическо здраве” и “Права на децата” в New York University и Stockholm University. Има 15 годишен опит в директната работа с деца, борейки се за тяхното благосъстояние в многобройни организации в Гана, САЩ и Швеция. Страстта на Натали е да разбира и помага на децата чрез работата си с малки неправителствени организации и големи традиционни корпорации.

Академия за социални предприемачи ще даде възможност на 60 активни личности да получат знанията и практическите умения за постигане на значима социална промяна и изграждането на устойчив бизнес модел. Те ще участват в практични работни сесии и нетуъркинг събития, ще чуят лекции на опитни практици, ще работят по конкретни казуси.

Академия за социални предприемачи се осъществява от фондация Промяната (част от мрежата на Reach for Change) и The Business Institute. Стипендиите в Академията са осигурени с финансовата подкрепа на Министерство на труда и социалната политика и "Нова Броудкастинг Груп".

Академията ще се проведе в три поредни седмици на октомври - четвъртък вечер, петък и събота - между 06.10. и 22.10.

За актуална информация следете сайта на Академия за социални предприемачи и Facebook събитието.