Още по темата

Стартира кампанията "Карай смело", която популяризира и стимулира безопасното колоездене в градска среда. 

В последните години градското колоездене набира все по-голяма популярност по света, но и вече в България. Общините започнаха да полагат усилия, за да осигурят подходяща обстановка, която да насърчава колоезденето, вместо използването на автомобил.

Вижте интересни номера с велосипеди в галерията

Въпреки това сериозна част от хората, можещи да карат колело, трудно се приспособяват към градската джунгла, която крие различни рискове.

Този проблем може да бъде обобщен с липсата на теоретични и практични умения в повечето колоездачи, които да ги карат да се чувстват по-несигурни в своите действия.

Най-доброто решение в реалната ситуация в момента е само едно.

По-добре тренирани колоездачи, които да бъдат екипирани с всички умения, включващи разнообразни техники за каране на колело през градски препятствия, теорeтична и практична част на градското колоездене и технически знания за колелото.

Именно тези знания и умения ще направят колоезденето предпочитано средство за транспорт.

Карай Смело е събитие със социална отговорност. Организира се от спортен клуб "Байктраял София" и сдружение "Велоеволюция".

Цели се образоването на възможно най-много хора, да се предоставят практични и теоретични насоки за градското колоездене.

По време на събитието ще научите основни техники за преминаване през различни препятствия като бордюри, стълби и различни неравности. Все умения, които са нужни в ежедневното колоездене.

Кратко запознаване с правилата за движение е също сред важните неща, които ще имате възможност да научите. Специална сесия ще покаже и как да окажем първа долекарска помощ.

За състезателните натури

Организаторите са подготвили редица състезания за начинаещи и напреднали, байктраял демонстрации, както и индивидуално участие през различни обучения: Градско колоездене с инструктор в реална среда, байктраял техники за ефикасно преминаване през градски препятствия. Ще разберете и как да поддържате изправно колелото си. 

За всички, които искат да се чувстват бързи и уверени на колелото:

Събитието ще се проведе на 22-23 октомври 2016 г. От 12 ч. в Сердика Център София.

Участието е безплатно

Заявете присъствие и избор на обучение става с предварителна регистрация тук: www.karai-smelo.btsofia.com или на място, по време на събитието.

Може и да се присъединете към събитието във Facebook