Още по темата

Гимнастичката Цветелина Стоянова, която се лекуваше в „Пирогов“ след падане от 6-ия етаж преди повече от два месеца, беше изписана от лечебното заведение в понеделник, съобщи NOVA.

Лечението ѝ, което продължи от 14 юни до 5 септември, а през това време момичето

претърпя няколко операции.

Първата от тях беше живото спасяваща, а следващите – неврохирургични.

Грацията ни, която беше част от ансамбъла на България по художествена гимнастика, вече е изписана и

от тук нататък подлежи на рехабилитационни мероприятия.

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева потвърди добрата новина за изписването от „Пирогов” на Цвети Стоянова.

Илина Раева използва официалния профил на БФХГ във Фейсбук, за да изкаже благодарността си към екипа на болницата, както и към спортния министър Красен Кралев.

На 14 юни 21-годишната Цвети Стоянова беше приета по спешност в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” в съзнание, но в много тежко състояние след падане от 6-ия етаж.

В противошокова зала дежурният екип констатира, че пациентката е с т. нар. „политравма”. Един от най-добрите екипи я оперира по спешност, заради разкъсване на далака, което причини голям кръвоизлив. След като кръвоизливът бе овладян, момичето бе настанено в Централна реанимация на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов”.

На 2 август тя беше преместена от Централна реанимация в Неврохирургията на спешната университетска болница. По време на престоя ѝ там лекарите са я лекували по най-съвременните стандарти на медицината.

Извършена ѝ е операция на гръбнака – голяма по обем интервенция на тежкото счупване на гръбнака с притискане на нервните структури. Операцията е била успешна. В края на август екипът на проф. Габровски постави диск и стабилизация в областта на шията ѝ.

Още за Цвети Стоянова:

"Пирогов": Цвети Стоянова излиза от реанимация

Оперираха гръбнака на Цвети Стоянова

Цвети Стоянова казала на баба си само "Аз паднах"