Още по темата

Вдъхновяващата история на една силна жена и учител от Асеновград трогва и доказва колко е важно човек да се бори, но и да бъде обграден от любов.

За Людмила Ангелова този 15 септември ще бъде много специален, разказва NOVA. Тя заболява тежко, но днес казва, че са я спасили вярата, любовта и помощта на нейните ученици.

Госпожа Люси, както я наричат учениците ѝ, премина успешно лечение в Германия и се надява, че от левкемията вече няма и следа, след като нейните ученици успяха да съберат 340 хил. лева за животоспасяващата ѝ операция.

Тя е на 48 години. Незаменима е не само на децата, които е родила, но и зa учениците си.

За 23 години през дневника ѝ са минали стотици, а тя е останала в сърцата им. И името ѝ е такова – Людмила.

Оказва се обаче, че даже когато искаме да даваме обич и грижа, това не зависи само от нас.

По Великден миналата година тя разбира, че страда от левкемия. Единственият ѝ шанс е трансплантация в Германия на стойност 168 хил. евро.

По Великден, казват, стават чудеса. Учениците на г-жа Люси се заемат да го докажат.

За броени дни любимата госпожа по английски език от Асеновград става любима в цяла България.

За лечението ѝ са събрани 340 хил. лева.

Животът ѝ е все така неоценим. Усилията на учениците ѝ – също. Чудото не закъснява.

Животът на любимата учителка е спасен. На този 15 септември г-жа Ангелова ще прекрачи отново прага на класната стая и ще онагледи най-важния урок – за стойността на човешкия живот, човещината и благодарността.

Няма никакво значение дали ще говори на български, или на английски. Нейните ученици и всички, които я гледат сега, ще я разберат.

Екип на „Събуди се” се срещна с Людмила Ангелова и нейни ученици.

„Кампанията се разви толкова лавинообразно, че повярвах още от самото начало, че ще успеем. Човек не трябва да губи вяра и надежда, че нещата ще се случат. Това е нещото, което помага да се пребориш с всяко препятствие.

Всички вярвахме и никой не допускаше мисълта, че може нещо да се развие в друга посока”, каза Людмила.