Още по темата

16-годишната родилка от Казанлък, която е заподозряна, че е удушила бебето си, и 23-годишният й приятел, ще бъдат съдени, съобщи районният прокурор Таня Иванова в „Здравей, България“ по NOVA.

Обвиняват момиче на 16 за убийство на нейното бебе

Удушено бебе в багажника на семейната кола, жената родила в парка

Тя ще бъде съдена за убийство, а той заради обстоятелството, че живее с непълнолетна. Според районния прокурор бащата е оказал пълно съдействие на разследването. Той самият е очевидец на деянието, а показанията му се подкрепят и от призната вина на майката.

„Обвиняемата е привлечена за извършено умишлено престъпление. Тъй като е непълнолетна, се предвижда наказание лишаване от свобода до 2 години. Същата е признала вината си, определена ѝ е мярка за неотклонение”, заяви прокурор Иванова.

Кметът на село Средногорово Илиян Илиев заяви, че бащата на Петя и вероятният баща на бебето не са жители на селото, там са работили като строителни работници.

Петя е ученичка в Техникума по лека промишленост в Казанлък. Кметът описа момичето като усмихнато, позитивно и учтиво и призна, че е шокиран от случилото се. Предстои да ѝ бъде забранено напускането на държавата.

„Бащата е имал намерение да отглеждат съвместно детето и не е допускал, че ще се стигне до този край”, разказа още прокурор Иванова.

„Първият сигнал за нея е подаден от родилното на 6-и март. Тя е постъпила за лечение и се установява, че е прясна родилка, а постъпва без новороденото”, заяви Даниела Русева.

„До момента като информация сме събрали, че Петя е добра ученичка, редовно посещава училище, проведени са разговори с класния ръководител, не е имало индикации за подаване на сигнал в отдел „Закрила на детето”, заяви Русева. 

Кметът на село Средногорово Илиян Илиев заяви, че бащата на Петя и вероятният баща на бебето не са жители на селото, там са работили като строителни работници. Петя е ученичка в Техникума по лека промишленост в Казанлък. Кметът описа момичето като усмихнато, позитивно и учтиво и призна, че е шокиран от случилото се

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/kriminalni/16-godishnata-rodilka-koyato-udushi-bebeto-si-se-stabilizira-no-ya-chaka_news584474.html
Кметът на село Средногорово Илиян Илиев заяви, че бащата на Петя и вероятният баща на бебето не са жители на селото, там са работили като строителни работници. Петя е ученичка в Техникума по лека промишленост в Казанлък. Кметът описа момичето като усмихнато, позитивно и учтиво и призна, че е шокиран от случилото се

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/kriminalni/16-godishnata-rodilka-koyato-udushi-bebeto-si-se-stabilizira-no-ya-chaka_news584474.htmlПредстои да ѝ бъде забранено напускането на държав„Бащата пък ще бъде съден за това, че живее с непълнолетна”, обясни районният прокурор.

Състоянието на 16-годишното момиче вече е стабилно и то ще остане в болницата в Казанлък поне до края на седмицата, където грижите за нейното здраве ще продължат.

Бременността й  не е била проследявана, а бъдещата майка крила до последно. Затова след като родила в домашни условия и не се е почувствала добре, тя продължила да отказва да отиде на лекар, става ясно от обстоятелствата около трагедията.

 Накрая все пак се е решила, а това е спасило живота ѝ. Петя постъпва в здравното заведение със силни болки в стомаха и с възпаление. При прегледа веднага става ясно, че е родила току-що, но упорито отказва да каже къде е бебето. Това усъмнява медиците и звънят на 112, така случаят се разплита.

Назначена е комплексна експертиза, която ще установи в какво психическо състояние е била непълнолетната преди, по време и след раждането и кои фактори са формирали решението ѝ

Събраните до момента доказателства сочат, че родилката е умъртвила детето от мъжки пол чрез удушаване. Партньорът й  сложил новороденото в найлонова торба и го е занесъл в масивна постройка в землището на селото, където го оставил в неработещ хладилник.

Причината за смъртта е механична асфиксия – притискане на шията, най-вероятно с ръка, сочат данните от експертизата.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram