Още по темата

"Всички българи повтаряха "няма държава" и "няма кой да ни защити", когато държавата се появи те казаха "защо държавата ни репресира".

Това заяви пред NOVA Диана Колчева от сдружението "Клуб на хотелиера" в коментар на акциите на вицепремиера Валери Симеонов в нощни заведения по морето и последвалите обществени реакции.

Симеонов: В курортите ни има шампиони по рецидивизъм

След виковете „оставка” за Симеонов, собствениците: „имаме право да работим”

Според Колчева в законите е разписано ясно, че от 23 до 7:00 трябва да се спазва тишина.  

Във вчерашното си писмо в защита на акциите на Симеонов от "Клуба на хотелиера" още отчитат, че е заблуда че курорта "Слънчев бряг", арена на показните проверки през последните дни, е място за алкохолен туризъм.

Според изследвания в онлайн платформи, много от клиентите от чужбина го приемат за семеен курорт.

"Комплексът от заведения Какао Бийч не е Слънчев бряг, а неговите гости не са гости на нашите хотели", пишат още хотелиерите.

Мнения в защита на Симеонов се чуват и от съседен Несебър.

"Започват психическия тормоз с тази музика от 12 полунощ и продължава до 7:15 сутринта. Цяла нощ не можеш да спиш, а на другия ден аз трябва да бъда трудоспособна, усмихната, бодра, защото хората идват на почивка, а не да ми гледат заспалата физиономия", заяви Гинка Инджова, управител на хотел и живущ в новия град на Несебър

Прави чест на Валери Симеонов, че се зае с проблем, който съществува от години, смята още Инджова, според която туристи със семейства седят будни по терасите си всяка нощ и после не се връщат повече в града.  

"По принцип не Валери Симеонов е човека, който да извършва тези показни акции. Държавата трябва да си има институции, които да извършват регулярни проверки. Ако те си бяха свършили работата, нямаше да имаме този казус", смята друг хотелиер от Несебър.  

"Важно е да се намери баланса - туристите да могат да почиват и заведенията да могат да работят.

За мен трябва да има среща между бизнеса, държавата и общинската администрация след сезона и да се търси решението на тези проблеми", допълни представителят на бранша. 

Среднощните акции на вицепремиерът по демографията и социалната политика Валери Симеонов срещу шума в морските ни курорти продължават повече от месец. Те придобиха още по-голяма публичност през последните дни, след като той влезе с полиция в някои от най-големите клубове в Слънчев бряг.

Глобите, временното конфискуване на техника и дори арестуването на известния диджей Станчо на практика не доведоха до спирането на работата на заведенията, превишаващи законовите ограничения.

Симеонов вчера обаче отчете, че поне през последното денонощие няма сигнали на 112 за превишен шум в курортите.