Още по темата

Стотици се събраха пред Народното събрание тази вечер на десетия поред протест срещу решението на Министерския съвет да промени плана за управление на Национален парк "Пирин".

Протестиращите отново поискаха оставките на екоминистъра Нено Димов и на вицепремиера Валери Симеонов.

Протестиращи за Пирин поискаха оставката на Валери Симеонов

Ска Келер: ЕС няма да финансира нов път през Кресненското дефиле

Протести имаше още в Благоевград, Бургас, Пазарджик, Казанлък, Варна, Русе, Сливен, както и в Лондон и Виена. За първи път акцията беше подкреана и от българи в Париж, които се събраха пред българското посолство.

В Багоевград бяха избрали по-различен подход - раздаване на листовки с исканията на протестиращите  с цел по-голяма информираност на съгражданите си.

„Министрите и министър-председателят спорят кой е собственикът на компанията, която не се справя добре с управлението на ски-зона „Банско”, все проблеми които показват, че държавата не се управлява по най-добрия начин, а ние искаме тя да е по-добра страна”, коментира един от органиизаторите - Влади Милушев

Като причини за гражданското недоволство активистите сочат решението на Министерския съвет, което отваря възможност за строителство в 48% от територията на Национален парк "Пирин", както и придвижвано от управляващите законодателство за нови сечи за строителство в горите и за застрояване на земеделските земи в планинските райони и по Черноморието.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram