Още по темата

„Не е сигурно колко е собственик на земята и до колко е законна сделката с продажбата на "Царските конюшни". Ако оставаме с впечатлението, че държавата е ощетена и трябва той да я компенсира с допълнителни инвестиции, то това означава, че държавата е ощетена и след това трябва да се говори за всичко останало“, заяви министърът на финансите Владислав Горанов във връзка със скандала около продажбата на т.нар. „Царски конюшни“.

Той допълни, че „от гледна точка на защитата на държавния интерес има доста съмнения, че има нередности“.

По темата се изказа и министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, която допълни, че „нямаме ясно легитимиран собственик на 16% от "Царските конюшни".

Все още продължава проверката на прокуратурата, която беше инициирана след като премиерът Бойко Борисов също взе отношение по казуса.

Днес правителството официално прие оставката на Веселин Пенев като областен управител на София-град. Той беше замесен в скандала, след като от БСП го обвиниха заради продажбата на терена с размер 7,5 декара, който се намира в центъра на София, а е бил продаден на безценица за 90 лева на квадратен метър.

Самият Пенев заяви, че лично е подписал сделката, но нямало нищо нередно по отношение на самата процедура:

Подадох оставката си като морален акт, за да няма съмнения“, допълни той като заяви, че не му е оказван натиск да се раздели с поста нито от премиера, нито от някой друг.

За временно изпълняващ длъжността на мястото на Пенев е назначена Живка Такева-Първанова. Досега тя беше заместник-областен управител на София-град, и ще остане на поста до определянето на титуляр.