Още по темата

Футболен фен твърди, че е бит, обиждан и заплашван от полицаи след мача „Левски” – ЦСКА, който се игра в събота на Националния стадион „Васил Левски“ в столицата.

Симеон Йорданов разказва пред камерата на „Здравей, България“ по NOVA, че всичко започнало, след като униформените не позволили на голяма група хора да напуснат стадиона през изхода откъм сектор „В“.

Поп и катафалка на траурното шествие на "сините", факли и димки от "червените"- СНИМКИ

„Аз бързах, защото имах важен ангажимент, дори искахме с брат ми да си тръгнем 1-2 минути преди края на мача, а полицаите дори не ни дадоха обяснение защо не ни пускат”, разказва Йорданов, който отишъл на мача, само защото бил помолен да заведе 15-годишният си брат.

Дълго време униформените мълчали и не давали никакво обяснение защо хората не могат да си тръгнат, а по-късно съобщили, че така им е наредено.

„Аз казах, че имам неотложен ангажимент, исках по-рано да си тръгна и ги помолих“, обяснява Симеон Йорданов. Последвали

обиди от страна на служителите на МВР. Един от тях нарекъл мъжа „наркоман” и „боклук”.

По думите на младия мъж цялата публика е недоволствала от поведението на полицията. 50 минути по-късно Йорданов бил отведен в помещението за задържане под сектора, където бил ритан, удрян, заплашван и обиждан.

„Заплашваха ме, че какво си мисля аз, че те не винаги са с униформи и ще ме намерят след няколко дни и ще видя какво ще ми се случи. Не им отговарях по никакъв начин, но ги провокирах, с това, че си знам правата.

Най-много това ги провокираше и ги дразнеше, че си знам правата и не ме е страх от тях.

Не съм ги обидил и наругал нито веднъж“, разказва още младият мъж.

Той е прекарал 24 часа в районното, където се сдобива с обвинение за хулиганство. „Единият полицай твърди, че съм го ударил и имал средна телесна повреда. Никога досега не съм задържан. Ще си търся правата. Нямам много доказателства и затова потърсих медиите“, откровен е той.

Симеон Йорданов споделя, че за първи път има досег с полицията, но уважавал професията. Сега обаче е разочарован, тъй като не може да си обясни подобно превишаване на правата. Той се обърна и към полицаите, които са се разправяли с него, наричайки ги „срам за униформата“.