Росен Ангелов изобщо не е бил издирван последните 9 години. Той е в бил доста активен във Facebook. Ние открихме профила му, той има 80 приятелки и нито един приятел. Това коментира журналистът Слави Ангелов в ефира на NOVA по повод шесторното убийство в Нови Искър.

Свидетел: Росен Ангелов беше много сприхав и потаен

От 2014-та е забранено да се използват СРС-та и разпечатки за телефони при издирване на изчезнали хора, припомни журналистър и даде пример със случая Спас-Александър.

„Според мен са събрани достатъчно доказателства, че това е убиецът. В къщата, която е обитавал през последните 6 месеца, са намерени негови дрехи, които са били напоени с кръвта на Кети – приятелката, която го е отхвърлила.“

„Намерени са гилзи, които са идентични с гилзите от дома, в който е извършено шесторното убийство“, обясни още той.

Тезата му беше подкрепена и от експертът по сигурността проф. Николай Радулов.

„Най-вероятно Росен Ангелов е извършителят на шесторното убийство в Нови Искър. Но толкова противоречива информация ни се поднасяше от официални институции, че хората се объркаха и наистина не вярваха в това.“ обясни той.

„Имаше две противоречиви версии – или човекът ще избяга и няма да го заловят, или ще го намерят мъртъв, както и стана впоследствие”, каза проф. Радулов в заключение. Той е категоричен, че има десетки хиляди хора, които се издирват, но не са намерени, липса и единен електронен регистър, няма и обща база данни за лицата, които си вадят удостоверение за психично здраве. Той е категоричен, че доверието в институциите драстично намалява след този случай.

Продължават огледите на къщата, в която беше открито тялото на издирвания за шесторното убийство в Нови Искър.

Росен Ангелов открит мъртъв с пистолет в ръка

Вчера след широкомащабна операция в района на Луково полицията откри тялото на мъж, за който се предполага, че е Росен Ангелов. Очаква се това да бъде потвърдено от съдебно-медицинска експертиза.

Според главния секретар на МВР Младен Маринов, намереното тяло отговаря на описанието на издирвания мъж. Предполага се, че Росен Ангелов сам е сложил край на живота си. Не е ясно дали намереното оръжие до тялото е същото, с което е извършено шесторното убийство в Нови Искър.

От 2010 г. досега държавата е обявила за издирване близо 7000 души, които не са открити, сочат данните на МВР. Към началото на тази година се търсят около 600 души с влезли в сила присъди, за да ги вкарат зад решетките.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.