Още по темата

Васил Михайлов и Невена Николова са живото доказателство за това, че независимо от възрастта нищо не може да спре човек да сбъдне мечтите си.

Паралелно с професионалната си реализация като интериорен дизайнер и организационен психолог, двамата поемат предизвикателството да се обучават и развиват като театрални актьори.

В интервю на Силвия Прибиловска за Vesti.bg  Васил и Невена разказват за живота, мечтите, любовта към театъра и пленяващото представление „Съзвездия“.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА НЕВЕНА И ВАСИЛ, КАКТО И ОТ ПИЕСАТА "СЪЗВЕЗДИЯ" В ГАЛЕРИЯТА НИ

И двамата още от деца искат да станат актьори, но животът ги повежда в други посоки.

Въпреки успешното им професионалното  развитие, страстта към театъра остава в сърцата им.

Невена Николова
Невена Николова Източник: Личен архив

„Баба ми и дядо ми са били самодейни актьори запознали са се и са се влюбили на сцената. Театърът по някакъв начин е част и от семейната ми история“, разказва Невена за Vesti.bg.

Преди около 8 години тя започва да посещава регулярно курсове и школи по актьорско майсторство, преминава обучение в Лондонската академия за музикално и драматично изкуство (LAMDA).

„Когато тази страст се появи в толкова късен етап от живота ти, той е доста запълнен и човек трябва да жертва от времето си за семейство, приятели, почивка и други любими неща, за да може да й се отдаде.

Има един цитат, който много харесвам, той гласи: Ако ти се струва, че си твърде стар за една игра, изиграй я“, казва 44-годишната актриса.

Васил Михайлов
Васил Михайлов Източник: Личен архив

Васил по образование е молекулярен биолог, започва да се занимава с театрално изкуство преди 10 години. През 2017 г. се включва в актьорски курс в Кралската академия по драматично изкуство (RADA) в Лондон.

„Актьорската професия е прецизен поглед към човешката природа, това е изключително вълнуващо и интересно.

Изисква много време и усилия, но носи огромно удовлетворение и вътрешно щастие“, споделя той.

През 2016 г. Васил и Невена решават да започнат свой театрален проект и в момента завладяват публиката с невероятната пиеса „Съзвездия“ от Ник Пейн.

„Съзвездия" е носител на наградата Evening Standard Theatre Award за 2012 за най-добра драматургия.

За първи път пиесата и авторът се играят в България като тове е и първата независима продукция на новосъздаденото Театрално сдружение „Хелиотроп".

Българи впечатляват милиони по цял свят с визуални изкуства (ВИДЕО)

Българин прави дизайна на суперколи (ВИДЕО)

"Това е една вълнуваща, драматична и необикновена история за двама души, които при изключително трудни обстоятелства, правят редица разтърсващи неща един за друг. Смятаме, че много хора могат да се идентифицират с тези образи“, обяснява Невена, която се превъплъщава в образа на Мариан.

Във видеото по-горе може да видите цялото интервю с Невена и Васил, както и кадри от "Съзвездия"

Пиесата доказва, че за една истинска любов няма граници и тя може да достигне до крайности, да сътвори невъобразими неща, да оцелее въпреки всички изпитания.

Източник: Георги Димитров/ Vesti.bg

„Никъде по света „Съзвездия“ не се поставя по този динамичен и жив начин. Това беше голямо предизвикателство за нас. Отне ни две години цялата подготовка за представлението“, посочи 42-годишният Васил, който влиза в ролята на Роланд.

В постановката са представени многократно различни сцени, в които Роланд и Мариан чрез игри на ума изживяват ярко не само живота си заедно, а и безброй други моменти.

Успешен в България: мисията възможна, историята на д-р Бо (ВИДЕО)

Българката, която обиколи света за 50 дни (ВИДЕО)

„Тази пиеса отключи въображението ми и ме накара да мисля във всички тези вариации и паралелни възможности  - това беше вдъхновяващо.

За нас беше безценно да работим с утвърдени театрални професионалисти за реализацията на този проект. Те са хората, които ни провокираха по невероятен начин, за да може цялостният продукт да бъде едно въздействащо професионално представление“, коментира Невена.

Юлияна Войкова-Найман, Невена, Васил, Йордан Славейков
Юлияна Войкова-Найман, Невена, Васил, Йордан Славейков Източник: Георги Димитров/ Vesti.bg

„Бихме се радвали това представление да достигне до по-широка аудитория, вярваме, че би могло да докосне по някакъв начин човешкото у всеки“, споделят още актьорите.

София през обектива на един млад откривател (СНИМКИ)

Българка завладява света със смартфон фотографиите си

Можете да гледате необикновеното представление „Съзвездия“ на 15 април, 13 и 31 май от 19.30 часа в Центъра за култура и дебат „Червената къща „Андрей Николов“.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.