Още по темата

Българинът отделя повече разходи за поддръжката на колата си, отколкото за битовото обзавеждане на домакинството, показват данни от анализ на Евростат за общите потребителски разходи за "обзавеждане, домакински уреди и обичайна поддръжка на домакинствата" в ЕС през 2016 г.

Българин прави дизайна на суперколи (ВИДЕО)

Караме най-старите коли в Европа

Според европейската статистика българинът отделя за автомобила си около 7,6 % от общите си разходи /при среден показател за ЕС от 6,3 %, докато за поддръжката на домакинството, покупка на домакински уреди и обзавеждане отделя едва 5 % от същите разходи /при среден показател за ЕС от 5,5 %.

Във видеото по-горе ще видите кои са най-скъпите коли в България

През 2016 г. средният общ разход на домакинство у нас е бил около 11 хиляди лева, според данни на НСИ.

В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ 10 НАВИКА НА ХОРА, ЧИИТО КЪЩИ СА ВИНАГИ ЧИСТИ

За обзавеждане, поддържане на жилището /без консумативи като отопление и вода/ или купуване на различни уреди за дома - българското домакинство е отделяло средно по около 400 лв., а разходите средно на едно лице са били около 175 лева.

За храна харчим 346 лв., а за цигари и алкохол - 50 лв. 

Къде взимат заплата от 2347 лв. у нас

В същото време разходите за транспорт на едно домакинство у нас са били над 700 лева или за едно лице средно по около 320 лева, показват данни на родната статистика.

Българският мъж - на 30, а още живее с мама и татко

Неудобната истина за доходите в България

Според данните на НСИ през миналата година почти 100 % от българите са имали в дома си телевизор, хладилник или фризер, пералня или мобилен телефон.

Малко над половината от сънародниците ни - 52% са имали компютри плюс Интернет, а около 35 % от домакинствата у нас са притежавали климатик.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.